5 lucruri de făcut seara pentru o viață mai organizată

By  | 

Vrei să ai o viață mai organizată? Nu este atât de greu, în special dacă faci aceste lucruri înainte de culcare.

Fiecare dintre noi își dorește să aibă o viață organizată, însă poate fi puțin dificil să facem primul pas, pentru că nu știm cum. Și e de înțeles de ce. Mergem la facultate sau suntem femei de carieră, poate că avem și copii de care trebuie să avem grijă, trebuie să facem cumpărături, curățenie prin casă, vrem să avem timp și pentru relaxare sau ieșiri în oraș… De unde timp pentru a ne gândi cum să fim mai organizate?

Dacă și tu vrei să fii mai organizată, iată câteva lucruri pe care să le faci înainte de culcare:

Fă curat prin casă

Nu ne referim la datul cu aspiratorul sau spălatul geamurilor, ci la 5-10 minute de curățenie prin toate camerele, în special baie și bucătărie. Spală vasele, șterge blatul de bucătărie, schimbă prosoapele la baie. Cu siguranță vei găsi ceva ce trebuie curățat rapid.

Citește și: Cum te menții organizată și motivată dacă lucrezi de acasă

Fă ordine prin casă

Plimbă-te 5 minute prin casă și aruncă gunoaiele (știm că ai un bon de cumpărături lăsat prin bucătărie!), aranjează pernuțele de pe canapea, pantofii de la intrare, hainele pe care trebuie să le pui în șifonier sau obiectele de pe birou. Când te vei trezi, casa ta te va întâmpina curată și aranjată!

Pune deoparte lucrurile pentru ziua următoare

Pentru a nu mai fi pe fugă dimineața, alege înainte de culcare hainele pe care le vei purta a doua zi, pune în geantă toate lucrurile de care ai nevoie, pregătește-ți prânzul pentru birou, geanta de sală, dacă ai antrenament dimineața etc. În felul acesta, vei fi mai relaxată dimineața și chiar vei putea dormi cu vreo 15 minute mai mult.

Citește și: Ghidul de curățenie al fetei leneșe

Fă-ți to-do list-ul pentru ziua următoare

Fie că îl scrii într-o aplicație pe computer, pe o foaie de hârtie sau pur și simplu te gândești la ce ai de făcut a doua zi, e foarte util să ai un to-do list. În felul acesta, îți vei aminti dacă mai ai ceva de făcut (poate ai uitat să pui în geantă cartea pe care ți-a împrumutat-o o colegă), iar a doua zi te vei trezi cu un sentiment de siguranță, pentru că știi ce ai de făcut.

Pune deoparte telefonul, laptopul și închide televizorul

Motivul pentru care mulți dintre noi ne culcăm prea târziu este că suntem dependenți de tehnologie. Știi cum e, vrei doar să verifici dacă s-a trimis nu știu ce comandă pe care ai dat-o acum două zile, dar, după ce verifici mail-ul, intri puțin și pe Facebook, apoi pe Instagram… și, când te uiți la ceas, a trecut deja o oră. Mai bine pune totul deoparte și citește un capitol dintr-o carte.

Tu ai o viață organizată?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *