5 lucruri în care o femeie inteligentă ar trebui sa investească

By  | 

Rezultatele pe care le obții zi de zi depind de lucrurile în care alegi să investești. Fie că este vorba despre bani, fie ca ne referim la timp și energie, adevărul este că există câteva arii din viața ta în care merită pe deplin să investești și altele care sunt o pierdere de vreme. Iată câteva domenii importante din viața ta cărora ar trebui să le acorzi mai multă atenție dacă vrei să ai atingi succesul:

Studiile. Ce ai de făcut pentru tine și viitorul tău

Aprofundarea unui domeniu care te pasionează vine la pachet cu o mulțime de satisfacții, atât personale, cât și profesionale și financiare. Nu ne referim acum doar la studii de licență și master, ci și la cursuri suplimentare, MBA-uri sau ateliere care te vor dezvolta din toate punctele de vedere. Ele sunt o adevărată investiție, ce se va vedea imediat pe parcursul drumului tău profesional.

Mai mult decât atât, studiile tale reprezintă o investiție pe termen lung, a cărei valoare nu se poate diminua cu timpul și care nu poate fi niciodată o pierdere de timp sau bani. Unele cursuri de dezvoltare profesională te vor costa foarte puțin oricum, iar un astfel de împrumut rapid te poate ajuta să faci cursurile pe care ți le dorești și să le plătești ulterior în rate infime, pe care nici nu le vei simți.

Oamenii din jur. Cine merită atenția ta

Odata cu trecerea anilor, s-ar putea să pierzi legătura cu o mulțime de amici și cunoștințe. Adevărul este că oamenii de care te înconjori te influențează în foarte mare măsură. Dictonul acela vechi, „spune-mi cu cine te împrietenești ca sa-ți spun cine ești“, se aplică foarte bine în viața noastră și trebuie mereu să-l avem în vedere.

Pentru a atinge succesul și pentru a avea în viața ta relații și oameni valoroși, trebuie să selectezi cu mare grijă persoanele cu care îți petreci timpul. Renunță la negativiști, la criticii înnăscuți și la persoanele care nu te sprijină în demersurile tale. Alege oameni pe care să te poți baza în orice circumstanță și investește timp în a clădi relații puternice cu ei.

Dezvoltarea ta personală

Nu înceta niciodată să te dezvolți. Citește, învață și mergi la ateliere de dezvoltare personală. Aceste lucruri te vor ajuta enorm să te cunoști mai bine pe tine însăți, să-ți identifici nevoile reale, să înveți ce te face fericită și să găsești instrumentele potrivite pentru a-ți atinge obiectivele.

Dacă reușești să te dezvolți din acest punct de vedere, toate celelalte lucruri vor veni de la sine. Dedică timp în mod activ acestui aspect și vei descoperi că tot ceea ce vei învăța te va ajuta să treci cu ușurință peste orice opreliște.

Călătoriile și experiențele

Călătoriile te ajută să-ți deschizi orizontul să ai o perspectivă nouă asupra lucrurilor și să cunoști mai multe culturi și moduri de gândire. Experiențele de orice natură au și ele același efect asupra minții tale. Orice țară nouă pe care o vizitezi și orice experiență nouă de care ai parte, fie ea și una ce te determină să ieși din zona ta de confort, vor contribui enorm la dezvoltarea ta.  

Sănătatea ta

O altă arie din viața ta în care merită pe deplin să investești timp, bani și energie este sănătatea. Ai grijă permanentă de organismul tău și fă un efort pentru a avea un stil de viață sănătos. Fără un trup sănătos, nu vei putea niciodată să-ți atingi adevăratul potențial, motiv pentru care acesta este un aspect cheie de care ar trebui să ții cont zi de zi.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *