5 dependente ascunse

By  | 

Dependenţa de muncă

Să fii ”workaholic” nu are legătură cu numărul de ore petrecut la job, ci mai degrabă cu adrenalina pe care stresul ţi-o induce sau nevoia de a fi apreciat şi lăudat pentru realizările profesionale. Această dependenţă îţi poate afecta viaţa privată, devenind practic inexistentă pentru că şi în puţinele momente pe care le petreci alături de familie mintea ta va fi…la job.

Dependenţa de internet

Timpul petrecut pe internet la job, acasă, pe drum, la film – peste tot practic – îţi afectează viaţa personală. Ştii momentele acelea în care ieşi la ceai cu prietena ta şi intraţi amândouă pe Facebook pe telefon şi începeţi să comentaţi acolo fotografii? ei bine,  nu este deloc simpatic, ci mai degrabă îngrijorător.

Dimineaţa când te trezeşti primul lucru pe care îl faci este să îţi deschizi laptopul, iar seara tot el te ţine trează până târziu în noapte? Trebuie să înveţi să foloseşti mai des butonul ”off”.

Dependenţa de cofeină

Această mică plăcere vinovată a devenit o depenţă în adevăratul sens al cuvântului. Chiar dacă nu obişnuieşti să bei toată ziua cafea, nu uita că există şi alte produse ce conţin cofeină, pe care trebuie să le eviţi, cum ar fi băuturile energizante şi unele sucuri acidulate. Ştii sentimentul acela de iritabilitate, durerea de cap de dimineaţă? Lipsa cofeine te face să fii atât de morocănoasă uneori.

Dependenţa de dragoste

Să recunoaştem, dragostea este un sentiment minunat care te face să experimentezi un adevărat cocktail de sentimente însă nu e ok să o confunzi cu nevoia de a iubi. Şi societatea este de vină, împreună cu numeroasele filme care idealizează acest sentiment, pentru importanţa pe care o acordăm sentimentelor şi a iubirii în general.

Dependenţa de shopping

Trăim într-o societate consumeristă în care tredul este să cumperi din ce în ce mai multe lucruri, însă de multe ori nu mai faci achiziţii din necesitate ci doar ”pentru că”…Spre exemplu, de câte ori nu ai cheltuit ultimii bani de mâncare pe o geantă doar pentru că ”părea irezistibilă”?

Dependenţa de shopping îţi poate distruge situaţia financiară,a mai ales dacă ai ”gusturi scumpe”.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *