5 culori care te fac fericita

By  | 

 Îţi doreşti… să te relaxezi complet

Foloseşte un covoraş verde pentru yoga.

Iată de ce: Avem tendinţa să asociem verdele cu natura – un studiu al Universităţii Georgia a descoperit că oamenii se gândesc instant la copaci şi plante atunci când văd culoarea verde, iar acest lucru îi ajută să se relaxeze. Priveşte-ţi covoraşul verde în timp ce exersezi şi ora ta de yoga va fi şi mai eficientă!

Îţi doreşti… să treci mai uşor peste o despărţire

Dormi în aşternuturi albe.

Iată de ce: Cercetările efectuate de Universitatea Georgia au dezvăluit că albul ne face mai optimişti cu privire la viitor. După o despărţire, petreci mult timp zăcând în pat, printre batiste şi bomboane de ciocolată, aşa că e important să fii înconjurată de o culoare cu o energie pozitivă – schimbă-ţi aşternuturile cu unele albe şi întoarce pagina fără regrete.

Îţi doreşti… să ai mai multă energie dimineaţa

Zugrăveşte pereţii bucătăriei în galben.

Iată de ce: Această culoare jucăuşă te face mai veselă şi îţi activează pofta de viaţă. Un studiu al culorilor de interior a dezvăluit că oamenii care îşi petreceau timpul într-o cameră cu pereţi galbeni erau mai energici şi mai activi decât restul participanţilor la studiu. Bucătăria e primul loc pe care-l vizitezi dimineaţa, aşa că îmbrac-o în culorile soarelui, şi vei străluci la fel de intens!

Îţi doreşti… să te concentrezi mai bine

Fă-ţi o manichiură cu ojă roşie.

Iată de ce: Roşul te ajută să fii mai atentă la detalii, se susţine într-un studiu realizat de cercetărori ai Universităţii British Columbia. Aşadar, înainte de a susţine un discurs sau o prezentare importantă, fă-ţi o manichiură cu ojă roşie. Bonus: deoarce roşul are cele mai multe variaţiuni în spectrul cromatic, creierului îi ia mai mult timp să-l proceseze – asta înseamnă că toţi ochii vor fi aţintiţi asupra ta mai mult timp!

Îţi doreşti… să te simţi super pe vreme proastă

Petrece timpul la cafeneaua preferată.

Iată de ce: Fie că se regăseşte din plin în decor sau în cafeaua însăşi, există un motiv pentru care maroul este la putere în aceste spaţii – le transformă în locaţii perfecte pentru zile ploiase şi mohorâte. Studiile asupra culorilor conduse de Pantone Color Institute au ajuns la concluzia că oamenii asociază maroul cu senzaţia de confort, intimitate şi căldură.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *