4 moduri de a te calma cand esti nervoasa

By  | 

Ah, nervii ăştia… Când ţi-e lumea mai dragă te trezeşti că se întâmplă ceva şi îţi sare ţandăra necontrolat. Iată ce să încerci pentru a te calma când eşti nervoasă.

Există persoane calme by default – rar le poţi spune ceva să îi faci să se irite sau să îi auzi radicand tonul. Şi apoi mai sunt cei care sunt impulsive, nestăpâniţi parcă şi simt tot timpul nevoia să se exteriorizeze, chiar şi atunci când riscă să devină prea vulcanici şi să… îi sperie pe cei din jur. Iată câteva idei menite să te ajute când simţi că ţi-ai ieşit din pepeni:

Asculta muzica

Mai multe studii au scos la iveală că muzica are puterea magică de a te calma atunci când eşti cu nervii storşi. În plus, bebeluşii reacţionau pozitiv la auzul unei muzici liniştite pe fundal atunci când încercau să se calmeze. Dacă eşti acasă, fă-ţi un playlist preferat – dar nu cu opţiuni muzicale zbuciumate -, şi fă câteva exerciţii de respiraţie şi inspiraţie. Dacă eşti la birou sau pe stradă, pune-ţi căştile la urechi şi… simte muzica!

Exteriorizeaza-te… calm

Când eşti nervoasă, uneori e mai indicat să nu ţii în tine. Povesteşte cuiva ce te-a enervat, confruntă-ţi colega care te-a făcut să îţi pierzi cumpătul sau pur şi simplu ia o coală de hârtie şi scrie cu pixul toate motivele care ţi-au stârnit starea asta proastă.

Fa o plimbare mai lunga

Aerul curat te poate ajuta să îţi revii în simţuri, dacă ai avut o dispută cu vreun coleg sau tocmai ai trecut printr-o şedinţă de foc, şi care nu s-a terminat prea bine. Dacă ai cum, ieşi afară şi plimbă-te în pas liniştit. Nu te grăbi, respiră adânc – timp de cinci secunde şi expiră apoi tot timp de cinci secunde. Plimbă-te în jurul clădirii de la birou sau du-te într-un parc şi relaxează-te.

Cere ajutorul

Când spunem asta, nu ne referim la a căuta ajutor specializat, la psiholog, ci clăteşte-ţi ochii pe… Google. Fă o pauză de la muncă sau detaşează-te puţin de cearta pe care ai avut-o cu iubitul. Intră pe net, citeşte site-urile tale favorite, aruncă un ochi pe Snapchat şi vezi ce nebunii au mai postat celebrităţile de peste ocean sau urmăreşte ultimele poze de pe Instagram. Rupându-te puţin de realitate o să îi dai ocazia creierului tău să se relaxeze şi poate aşa îţi vei calma şi nervii.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *