4 exercitii simple pentru mai multa incredere in sine

By  | 


Exercitiul 1: "Am nevoie de incurajare"

Ia o foaie de hartie si imparte-o in doua coloane: "Cuvinte mobilizatoare pentru mine" si "Cuvinte negative cu care ma torturez".

Indexeaza cu grija si rabdare toate apelativele urate pe care ti le-ai aruncat in carca, pentru ca mai apoi sa le gasesti inlocuitori din coloana cu afirmatii mobilizatoare.

De exemplu: "Nu merit sa fiu sufletul grupului" trebuie inlocuit cu: "Sunt magnetica, am o carisma irezistibila. Le voi taiat tuturor rasuflarea".

Exercitiul 2: "Refuz sa fiu mai putin decat sunt"

De fiecare data cand simti ca nivelul increderii in tine scade dramatic, sau atunci cand cineva te critica cu rautate nemotivata, spune-ti aceste cuvinte.

Impune-ti-le ca un motto si iti vor da mai multa putere decat crezi.

Exercitiul 3: "Te iubesc!"

Chiar daca esti mai tot timpul pe fuga, gaseste-ti timp dimineata, dupa ce te-ai imbracat si te-ai aranjat, sa te admiri in oglinda si sa-ti spui cat de frumoasa esti. Si, neaparat, un "te iubesc" din inima.

Exercitiul 4: "Prietenii mei… minunati, ca mine"

In momentul in care stai cu oameni noi la masa si ii evaluezi pentru o potentiala prietenie, intreaba-te: "Pot avea incredere in ei? Ma vor ajuta sa cresc ca om?".

Daca intuitia iti raspunde cu strangere de inima, nu ezita si intoarce-le spatele. Meriti numai oameni minunati, exact ca tine!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *