3 tipuri de angajati pe care sefii ii iubesc

By  | 

Majoreta

Se prea poate sa nu fie cea mai desteapta tipa din birou, dar consilierul in cariera Cynthia Shapiro, autoarea cartii "Corporate Confidential: 50 Secrets Your Company Doesn’t Want You to Know – and What to Do About Them", spune ca acest tip de personalitate e cel care obtine cel mai usor o promovare.

Si asta pentru ca majoreta iubeste compania pentru care lucreaza si se asigura ca toata lumea stie asta. Deci, daca vrei sa treci la nivelul urmator, pregateste-te sa faci putina… galerie.

Bucura-te de fiecare proiect reusit al companiei si incearca sa incurajezi oamenii atunci cand ceva iese prost. "Poate parea fals, dar functioneaza", spune Shapiro.

Clona

De la bretonul à la Zooey Deschanel, pana la pantofii cu varf ascutit, aceasta tipa arata, vorbeste si merge exact ca sefii. Poate ca nu e prea originala, dar cu siguranta va reusi ceaa ce-si propune.

"Daca esti atenta, vei observa ca in orice companie oamenii cu posturi de conducere se aseamana ca si tip de personalitate", spune Shapiro.

"Se imbraca la fel, vorbesc pe acelasi ton, au aceeasi diploma. Daca vrei sa faci parte din acest cerc, fii ca ei".

Maestrul Zen

Deadline-urile lovesc, clientii se revolta, erorile de tipar curg… Dar in tot acest haos, tipa ramane complet calma. "Aceasta e persoana care reuseste sa-i tempereze pe ceilalti", spune Alexandra Levit, autoarea cartii "They Don’t Teach Corporate in College: A Twenty-Something’s Guide to the Business World".

Daca poti sa-i faci pe colegii tai sa-si pastreze calmul si sa se intoarca la treburile lor, sefii te vor iubi. Asa ca, la urmatorul "cutremur", opreste-te si pune-ti intrebarea: "Ce-ar fi mai util – sa devin isterica sau sa rezolv problema?".

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *