3 sfaturi care îți aduc fericirea în viață

By  | 

Toți vrem să fim fericiți. Nu există nicio îndoială. Cu toate acestea nu reușim mereu. Oprește-te un minut din ceea ce faci și analizează-ți gândurile și emoțiile. Simți grijă, teamă, resentimente, vină sau invidie? Toate acestea te împiedică să fii cu adevărat fericită.

Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru a aduce fericirea în viața ta

Fă pace cu greșelile trecutului

Nu o să poți să fii fericită pe termen lung dacă nu vei reuși să te ierți pe tine. Gândește-te că ai făcut tot ce era de făcut, ai dat tot ce era mai bun în acele condiții și iartă-te. Învață tot ce era de învățat din acele greșeli și iartă-te și mergi mai departe. Nu trebuie să mai garanteze și altcineva pentru iertare. Ești suficientă tu.

Alege o poveste pozitivă

Sănătatea ta psihică depinde mult de modul în care reacționezi față de oamenii care te-au tratat rău. Dacă cineva îți taie calea în trafic probabil că te gândești că se consideră mult mai bun decât tine și ești indignată pentru că nu te cunoaște. Totuși, ai putea să iei în calcul că el se grăbea către spital unde îl aștepta mama lui muribundă. Așa te-ai simți bine, știind că ai ajutat pe cineva. Iertarea nu te mai lasă să te necăjești pentru alții. Ai lucruri mai importante de care să îți pese. De exemplu, poți căuta pe termene.ro o firmă unde să te duci la spa sau unde să faci sport.

Recunoaște că au luat multe lucruri de-a gata

În cartea ”Success Through a Positive Mental Attitude”, Napoleon Hill și W. Clement Stone povestesc despre o femeie al cărui unic copil de 14 an a murit. La început, ea și soțul ei nu puteau să înțeleagă de ce și și-au vândut casa pentru a face rost de bani și a plec într-o călători lungă care să-I ducă cât mai departe de durere. După un timp au realizat că luaseră bucuria de a avea un copil ca un drept inalienabil. Apoi, și-au dat seama că trebuie să prețuiască ceea ce le-a mai rămas, iubireal lor, prietenii, faptul că ei sunt sănătoși.

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: pexels


Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *