3 prietene care-ti fac viata amara

By  | 

Dar similarităţile dintre prietenie şi relaţia de iubire nu se termină aici – de multe ori, nu stăm ”să cântărim” cum se cuvine persoana din faţa noastră, ci ne lăsăm duse de valul afecţiunii şi de fascinaţia noului şi lăsăm garda jos. Astfel, ne pricopsim cu prietene cu un caracter îndoielnic şi intenţii dintre cele mai duşmănoase. Iată 3 dintre tipologiile de falsă prietenă de care ar fi bine să te fereşti.

1. Tipa super-critică de pe FB

La început, ai crezut că toate criticile ei sunt menite să te ajute să-ţi dai seama unde greşeşti şi să te îndrepţi. Dar în timp s-a dovedit că tipa nu avea nici un gând bun în ceea ce te priveşte.

Dovezile în acest sens sunt cu sutele şi se regăsesc sub formă de comentarii care doar diplomat ar putea fi numite acide, ele fiind mai degrabă lovituri sub centură. Scapă de ea rapid, până ce nu reuşeşte să-ţi şifoneze imaginea pe toate reţelele de socializare.

2. Prietena care contramandează întâlnirile

Cred că toate avem o asemenea prietenă – cea despre care nu ştii exact cum şi ce face, dar niciodată nu reuşeşte să ajungă la întâlnirea stabilită în prealabil de comun acord. Mai rău este că anulează întâlnirea cu foarte puţin înainte de ora la care trebuia să vă vedeţi, iar pe tine te lasă cu ochii în soare şi programul dat peste cap.  Iar asta se întâmplă mai de fiecare dată când conveniţi să vă vedeţi.
Dacă şi tu ai o asemenea prietenă, scapă de ea pentru că nu este o persoană de încredere – te va lăsa baltă de fiecare dată când vei avea nevoie de ea.

3. Prietena de care auzi când are nevoie de ceva

Nu ştii nimic din ceea ce i se întâmplă în ziua sau măcar în săptămâna în care i întâmplă, ci afli cu mult mai târziu, atunci când te sună non-stop pentru a o ajuta într-o problemă. Până se rezolvă acea problemă, sunteţi cele mai bune prietene, după, însă, nu mai e chip să auzi de ea… până la următoarea situaţie în care va avea nevoie de tine.

Nu mai are rost să-ţi spun de ce e cazul să scapi de ea… această tipă numai prietenă nu-ţi este – recunoaşte, este doar o profitoare care nu dă doi bani pe legătura voastră.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *