3 pasi pentru a trece peste o despartire

By  | 

Nu se vorbeşte ȋn ultimul timp decât despre una dintre cele mai recente şi urâte despărţiri de la Hollywood, cea dintre Beyonce şi Jay Z, şi despre bătaia dintre Orlando Bloom şi Justin Bieber (câtăreţul a spus pe Fb că s-ar fi culcat cu fosta soţie a lui Bloom şi că el ar fi sursa divorţului lor).

Astfel că Beyonce ȋncearcă cu greu să pună capac vuietului de ştiri şi bârfe despre relaţiei ei “defunctă” şi ȋşi caută casă pentru a se muta cu fetiţa ei, Ivy, ȋn timp ce Miranda Kerr preferă să nu ia nici un fel de atitudine privind scandalul care-l are ca personaj central pe Bieber.

Aceste poveşti dramatice ne amintesc cât de urâte pot fi despărţirile şi cât de greu este să treci peste ele, să nu te mai laşi doborâtă de amintiri şi să-ţi refaci viaţa. 
Cum se apropie vertiginos perioada din an cu cele mai multe despărţiri (din ultima săptămână a lui august şi până la sfârşitul lui septembrie), ne-am gândit că te-ar ajuta un scurt ghid ȋn trei paşi pentru a trece mai repede peste orice ruptură sentimentală.

1. Nu-l stalkeri pe Fb, Instagram, Twitter
Primul impuls pe care-l ai, mai ales dacă el a ales să ȋncheie relaţia, este să stai toată ziua pe net pentru a vedea ce postează pe conturile lui, gândindu-te că poate se va răzgândi, că vei descoperi “sursa” deciziei sale dureroase sau că, măcar, te vei mai simţi ȋncă un timp aproape de el.

Din păcate, este ca şi cum ai mai lua ȋncă patru linguri din mâncarea care-ţi face rău – te vei simţi şi mai mizerabil.
Cea mai bună idee ar fi să tai toate punţile de comunicare cu el oricât de greu ţi-ar fi, numai aşa vei putea să accelerezi procesul de vindecare.

2. Poartă-te frumos cu tine, dă-ţi timp

Cea mai mare greşeală pe care noi toate o facem este că ne tratăm ca pe nişte roboţi, nu ca pe nişte femei care simt, iubesc, suferă şi care sunt vulnerabile. Mai exact, refuzăm să acceptăm adevărul şi ne spunem că această despărţire nu merită nici o lacrimă, nici o grimasă, nici măcar o noapte de “porceală” cu ȋngheţată şi filme siropoase…

Dar dacă te vei “pune la zid”, nu te vei vindeca de fapt niciodată sau cu mare greutate. Ȋncepe procesul de vindecare simplu, privindu-te ȋn oglindă şi zâmbindu-ţi a ȋnţelegere. Acceptă faptul că simţi şi că suferi şi că nu ai nici o putere magică prin care poţi şterge acest sentiment din sufletul tău. Ai răbdare, răsfaţă-te şi mai mult decât de obicei şi ȋncojoară-te de oameni care te iubesc.

3. Vezi adevărata “faţă” a fostului

Dacă este vorba de ȋnşelat şi ȋncă la “modul urât”, aşa cum se pare că este cazul lui Beyonce, ar trebui să iei ȋn considerare faptul că felul ȋn care l-ai văzut pe iubitul tău a fost greşit şi că de fapt el este alt fel de om, unul fără o coloană vertebrală puternică de vreme ce nu a avut curajul să-ţi spună că ȋi place de altcineva.

De asemenea, este posibil ca planul lui să fi presupus să fie cu tine şi cu cealaltă fată ȋn acelaşi timp, fapt şi mai reprobabil.
Acceptând adevărul, că fostul iubit nu era de fapt o persoană de ȋncredere, ȋţi va fi mai uşor să te vindeci şi să treci mai departe la un capitol mai luminos din viaţa ta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *