3 pasi pentru a te deschide emotional in relatie

By  | 

Ti-e greu sa-ti dezvalui vulnerabilitatea intr-o relatie? Frica de intimitate este principalul motiv pentru care partenerii nu se deschid emotional fata de partener intr-o relatie. Dar intimitatea este acel sentiment de siguranta pe care il ai atunci cand i te descoperi complet celui pe care-l iubesti, avand inca de la inceput certitudinea ca nu te va judeca, ci va fi alaturi de tine.

Daca iti doresti o relatie mai apropiata, mai profunda si “sigura” din punct de vedere emotional, trebuie sa-ti identifici emotiile si sa i le impartasesti partenerului.

 

 

Da un nume emotiilor.

Uneori nu poti spune ce simti, pentru ca nici macar tu nu stii cu exactitate. E normal sa te lasi dusa de valul activitatilor de zi cu zi si sa uiti sa acorzi atentie semnalelor pe care propriile emotii ti le transmit. Incearca sa te opresti cateva minute, pe parcursul unei zile, pentru a-ti da seama care e statusul tau emotional – esti multumita, trista, dezamagita? Odata ce devii constienta de starea ta, ti-e mai usor sa vorbesti despre ea cu iubitul tau, iar el te va ajuta cu siguranta sa o depasesti.

 

 

Spune-i ce simti.

Dupa ce ti-ai identificat emotiile, e timpul sa treci la pasul urmator. Daca nu ai mai facut asta pana acum, te vei simti putin ciudat dezvaluind detalii atat de intime despre tine. Dar partea buna e ca o poti lua usor – nu esti obligata sa spui totul. Incepe cu o confesiune care nu are o “greutate” uriasa si vezi cum te simti. Daca vei constata ca te-a eliberat, iti va fi mai usor sa-i marturisesti iubitului si alte emotii, mai apasatoare.

 

 

Asculta.

E important sa vorbesti despre tine, dar la fel de important este sa asculti. Ofera-i iubitului tau toata atentia atunci cand iti vorbeste, fie ca are un raspuns la cele spuse de tine, fie ca el insusi are ceva pe suflet legat de subiectul respectiv. Asemenea momente de sinceritate va vor duce relatia la un nivel superior de intimitate.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *