3 obiceiuri bune pentru o noua viata

By  | 

Mult mai deştept şi mai de efect este să introduci obiceiuri noi şi benefice ȋn fiecare lună, unele care să le ȋnlocuiască pe cele care te fac să te bosmufli câteodată când te gândeşti că, de exemplu, ai vrea să ai mai multă energie pentru a face mai multe lucuri zilnic, dar şi să fii mai fit… 

 

 

Ai puţină ȋncredere ȋn mine şi vei vedea că tehnica paşilor mărunţi este infailibilă – nu te supune unui efort fizic şi mental foarte mare, ci te obişnuieşte cu obiceiurile bune treptat şi pentru totdeauna. 

Iată primele trei obiceiuri care promit că te vor face mai slabă, mai activă, mai relaxată. Vei vedea! 

Mănâncă mai lent 

Un studiu neo-zeelandez a arătat că simplul fapt că mănȋnci rapid, fără să mesteci, te ȋngraşă cu cel puţin 3%. Pe de altă parte, ȋţi afectează buna funcţionare a tuturor organelor interne şi măreşte cantitatea de grăsime care ajunge ȋn organism. 

 

 

Acestea fiind spuse, monitoriează ritmul ȋn care ȋnghiţi şi mesteci şi micşorează frecvenţa cu care duci furculiţa la gură. PONT: După fiecare ȋmbucătură, lasă furculiţa jos, pe farfurie, şi ridic-o din nou după ce ai mestecat bine. Nu te grăbi cu mestecatul!

Fă-ţi patul dimineaţa!

Faptul că-ţi faci un obicei din a araja patul ȋn fiecare dimineaţă te va face ca prin minune mai mulţumită de tine, mai relaxată şi ȋn acelaşi timp, mai energică decât de obicei. 

Propriu-zis, creierul percepe această activitate ca o pregătire pentru a ȋncepe ȋn forţă o nouă zi, aşa că eliberează o cantitate semnificativă de dopamină, hormonul stării de bine

Simplu şi eficient, nu?!

 

 

Lasă-i să te vadă ȋn roşu! 

Vrei să te apuci de sală? Ok, cumpără-ţi un echipament roşu. Vrei să iei interviul? Pune-ţi o bluză sau o cămaşă roşie. Vrei să ieşi la agăţat şi să nu te ȋntorci “cu mâna goală acasă”? Ȋmbracă-te ȋn roşu! 

Te ȋntrebi care e şmecheria? Roşu te energizează şi-ţi dă senzaţia că eşti invincibilă, iar pe ceilalţi ȋi descurajează ȋn ȋncercarea de a se pune cu tine. Ce poţi să vrei mai mult de la o culoare?! 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *