3 fraze pe care prietena ta nu vrea sa le auda

By  | 

Pentru că un cappucino mare cu frișcă nu ajută întotdeauna la vindecare rănilor emoționale, trebuie să-ți alegi cu grijă cuvintele atunci când încerci să-ți consolezi prietena.

Tu ai cele mai bune intenții, ba chiar crezi despre tine că te pricepi de minune la consolat/sfătuit oameni. Așa că atunci când o prietenă simte că i-a căzut cerul în cap, dai imediat o fugă până la ea ca s-o salvezi cu vorbele tale dulci. Din păcate, cuvintele nu au puteri vindecătoare, însă pot înrăutăți situația în doar câteva secunde dacă nu le alegi cu grijă.

Pana unde merge prietenia

Promovarea s-a dus pe apa sâmbetei

Ce ești tentată să-i spui: „Nu pot să cred că ți-au făcut asta!!”. E prima frază care-ți trece prin minte, în primul rând pentru că ești la fel de șocată ca și ea știind cât de mult a muncit pentru promovare și, în al doilea rând, pentru că îți imaginezi că astfel vei rezona cu ea. Din păcate, aceste cuvinte nu-i vor alina furia, ci dimpotrivă – reacția ta îi confirmă că ceea ce i s-a întâmplat e într-adevăr scandalos și că are tot dreptul să fie la pământ.

Spune-i asta: „Meritai din plin promovarea, dar asta nu înseamnă că ai muncit degeaba. Gândește-te ce alte variante ai – acum că ai arătat ce poți, ai putea cere o mărire”. Prietena ta vrea să știe că îi înțelegi frustrarea, dar și că ești sigură că n-a pierdut încă bătălia. Asta o va motiva să lupte în continuare, până când va obține ceea ce își dorește.

3 lucruri pe care trebuie sa i le spui prietenei tale

E singură de multă vreme

Ce ești tentată să-i spui: „O să vină și timpul tău…”, pe ton compătimitor și eventual completat de un oftat. Prietena ta nu are nevoie să simtă că o compătimești, asta o va face să creadă că a fi single e aproape un handicap și poate o va împinge să ia decizii pripite. Respectă-i alegerea de a aștepta pe cineva special – la urma urmei, poate chiar e fericită așa.

Spune-i asta: „Mă bucur că am o prietenă care știe ce vrea”. Astfel o încurajezi să se simtă bine în pielea ei și să aibă ochi numai pentru tipii care merită cu adevărat.

Trece printr-o despărțire urâtă

Ce ești tentată să-i spui: „Nu-ți face griji, o să-ți găsești imediat pe cineva mai bun!”. De ce funcționează la fel de „bine” ca sarea pe rană? Prietena ta e încă atașată emoțional de fostul iubit și ultimul lucru la care se gândește este o nouă relație de iubire. De fapt, acum e atât de rănită, încât are impresia că nu va mai iubi niciodată și că nu va mai putea construi o relație comparabilă cu cea din care tocmai a ieșit. În plus, nu e încă pregătită să audă acuzații la adresa fostului iubit, chiar dacă el a fost vinovat de ruptură.

Spune-i asta: „Ai nevoie de timp pentru a înțelege și a accepta ce s-a întâmplat, dar vei reuși să treci peste asta”. Pentru că nu are rost s-o amăgești spunându-i că în trei zile va fi ca nouă, ajut-o mai bine să asimileze schimbarea prin care trece în acest moment. Doar așa va putea să meargă mai departe fără regrete.

Efectul Pippa sau prietena care te eclipseaza

Comments

comments