15 sfaturi pentru o viață mai bună

By  | 

Îți dorești o viață fericită și împlinită, dar ce faci pentru a o obține? Ține cont de sfaturile COSMO și viața ta se va schimba în bine!

15 sfaturi pentru o viață mai bună

Fă tot posibilul să ai o atitudine pozitivă. În urmă cu ceva timp, eram o persoană foarte negativă. Îmi păsa doar de lucrurile negative din viața mea, eram pesimistă, mă gândeam doar la ce se poate întâmpla mai rău. Într-o zi, am decis să mă opresc, pur și simplu. Deși probleme apar mereu, e important cum le gestionezi și ce atitudine ai. Apreciază mai mult lucrurile minunate din viața ta, fie că e vorba doar de nimicuri banale. Când întâmpini o problemă, adu-ți aminte de o situație similară și de faptul că nici aceea nu te-a doborât.

Învață să spui „Nu”. Viața e prea scurtă să faci ce nu îți place. Nu mai accepta mereu să îți ajuți colegii de birou sau prietenii dacă nu ai suficient timp sau pur și simplu nu ai chef în ziua respectivă. Nu ieși în oraș cu gașca dacă nu stai prea bine cu banii și ai chef să urmărești un serial acasă. Nu accepta o întâlnire cu un bărbat care nu te atrage.

Acordă mai multă atenție persoanelor importante din viața ta. Vizitează-ți mai des părinții și bunicii, fă-i un cadou neașteptat iubitului, scoate-ți prietena cea mai bună la teatru.

Renunță la persoanele toxice din viața ta. De când am început să fac asta, am devenit mai relaxată. Și ghici ce, de cele mai multe ori aceste persoane nici măcar nu își bat capul să îți dea un telefon să te întrebe de ce le-ai dat unfriend pe Facebook și nu ai mai dat niciun semn. Nu ai nimic de pierdut!

Citește și: 10 oameni de care nu ai nevoie în viața ta 

Renunță la complexe. Nimeni nu e perfect, acceptă asta! Există lucruri la tine care nu-ți plac? Încearcă să le schimbi. Dacă nu le poți schimba, acceptă situația.

Investește în tine. Ai primit o mărire de salariu sau un bonus? În loc să pui bani deoparte pentru a-ți renova locuința, folosește-i pentru a călători sau pentru a începe un curs care te va ajuta pe viitor.

Mergi la stomatolog! Îți spun din proprie experiență că nu merită să amâni astfel de probleme. O carie mică se rezolvă imediat și costă puțin. Dacă amâni vizita la stomatolog, în schimb, va trebui să mergi la 3-4 ședințe până vei reuși să rezolvi problema, iar de bani nici nu mai zic.

Citește și: Trucuri homemade pentru albirea dinților 

Planifică-ți, în mare, mesele pe o săptămână. În acest fel, vei putea face economii la cumpărături și vei mânca mai sănătos.

Nu mai purta tocuri dacă nu te simți confortabil în ele. Haide, suntem în 2017, nu se mai așteaptă nimeni ca femeile să poarte mereu fuste draguțe și tocuri înalte. Poartă ce ai chef, în ce te simți tu mai bine!

Înlocuiește gustările nesănătoase cu o salată sau un smoothie. Ambele se prepară foarte rapid și sunt sănătoase. În acest fel, vei fi mai sănătoasă și vei reuși să slăbești mai ușor.

Fă mai multe complimente. Arată persoanelor dragi cât de mult le apreciezi, dar fă complimente și cunoștințelor sau colegilor. Un simplu „Ce bine-ți stă părul azi”, „Ai gestionat foarte bine problema”, „Ești o persoană cu care simt că pot vorbi despre orice” sau „Ce gusturi bune ai la cărți” va fi mereu apreciat.

Citește și: Cum să accepți elegant un compliment 

Nu te mai compara cu alții. Singura persoană cu care ar trebui să te compari ești tu însăți. Încearcă să devii cea mai bună variantă a ta și nu te mai uita în ograda altora.

Fă-ți programare la masaj. Masajul are numeroase beneficii, atât pentru starea de bine, cât și pentru sănătate. În plus, o ședință nici măcar nu e prea scumpă!

Donează cât poți. Fie că donezi bani, alimente sau haine, pentru alți oameni sau pentru animale, vei da o mână de ajutor și te vei simți mai împlinită. Dacă îți permiți să ieși în fiecare week-end în oraș, cu siguranță îți permiți și să donezi 50 lei pe lună unei cauze de care îți pasă.

Îngrijește-ți tenul cum trebuie. Poate că acum ai un ten de invidiat, dar asta nu înseamnă că va arăta la fel și peste 2, 5 sau 10 ani. Încearcă să nu folosești produse de machiaj zilnic, nu dormi niciodată fardată, exfoliază-ți pielea o dată pe săptămână, folosește creme și produse cu SPF și fă-ți singură masaj facial.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *