10 surse de fericire…zilnica

By  | 

Zâmbeşte mai des

Când zâmbeşti cuiva, acel cineva îţi va răspunde cu un zâmbet, care te va binedispune. La fel se întâmplă şi atunci când eşti încruntată. Transmite celor din jur doar ceea ce vrei să primeşti.

Fii activă

De endorfină (hormonul fericirii), pe care creierul tău o eliberează atunci când faci mişcare, nu îţi mai povestim, îţi spunem doar că sportul îţi face mult bine. Arăţi bine, te simţi bine şi ai o gândire pozitivă.

Gânduri fericite

Impune-ţi cum să gâneşti. Foloseşte auto-stimularea pentru a reuşi să vezi totul dintr-o altă perspectivă, pozitivă. Deşi situaţia pare neagră, cu siguranţă că există undeva un fir alb, pe care dacă îl urmezi, vei reuşi să ieşi la liman cu bine.

Recunoaşte-ţi vina

Sigur că e mai uşor să dai vina pe ceilalţi atunci când nu îţi merge bine. Te simţi ca şi când ai fi singură împotriva tuturor, ceea ce te revoltă. Dar dacă îţi recunoşti partea ta de vină,  va fi mai uşor să priveşti lumea cu ochi mai bun.

Asimilează trecutul aşa cum este el

Regretele nu te vor lăsa să îţi trăieşti viaţa. Acceptă trecutul cu bune şi cu rele, pentru a putea merge mai departe şi pentru a fi o persoană optimistă.

 

Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai

De câte ori nu ai spus că dacă obţii ceva, o să fii mulţumită, iar atunci când ţi s-a îndeplinit dorinţa nu a mai fost de ajuns, ai vrut mai mult? Ei bine, ceea ce ai acum nu a venit din neant şi cu siguranţă că sunt oamenii care nu au nici măcar atât.

Împărtăşeşte experienţele

Ideal ar fi să învăţăm din propriile greşeli şi poate şi cei din jurul nostru să beneficieze de pe urma experienţelor nefaste. Nu este aşa, dar asta nu te opreşte să dai sfaturi acolo unde simţi că ai ceva de spus. Vei fi apreciată.

Iartă

Uşor de spus, greu de făcut, însă nu imposibil. Până la urmă, trecutul nu poate fi schimbat şi greşelile nu mai pot fi reparate. Cu cât te împaci mai repede cu trecutul, cu atât mai uşor îţi va fi să te bucurei de prezent.

Învaţă să asculţi

Dacă de obicei te laşi distrasă atunci când vorbeşti cu altcineva, încearcă să fii mai receptivă la ce încearcă celălalt să îţi comunice. Şi tu vei avea nevoie de aceeaşi atenţie la un momentdat şi te va bucura dacă interlocutorul  este atent la tine.

Invidie? Ce e invidia?

Mare parte din gândurile negative vin din invidie. Canalizeză energia pe care o pierzi astfel spre alte gânduri constructive. Nu invidia pe cineva care are succes, ci lasă-te inspirată şi ambiţionează-te să realizezi şi tu cel puţin la fel de multe.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *