10 motive reale pentru care barbatii nu se implica

By  | 

E uşor să fii prinsă în problemele inimii. Şi când spun „problemele dragostei” mă refer la „toate prostiile umane şi dezordonate pe care ni le oferă dragostea”. Când te afli în centrul lor, ca în ochiul tornadei „de ce nu mi-a răspuns la mesaj”, e greu să vezi lucrurile aşa cum sunt. Iată cele mai des întâlnite motive pentru care un bărbat nu vrea să se implice.

1. Ce crezi tu: „Momentul nu este potrivit.”

Motivul real: Ai refuza vreodată o promovare la muncă pentru că aştepti o altă promovare? Ai renunţa la o friptură pentru că preferi să mănânci peste o oră? A fost vreodată un moment „prost” pentru a bea apă, ceva necesar organismului tău Sigur, teoretic poate exista un moment prost pentru toate acestea, dar ce vreau să spun este că atunci când ceva este bun, îl vei face să funcţioneze, dar nu vei face eforturi pentru ceva ok. Dacă cineva te invită la o cină unde este servită friptură de 200 de dolari, îţi vei ridica fundul de pe scaun pentru a te duce. Dacă cineva îţi oferă o felie de pizza, poate nu te-ai duce. Dacă „momentul nu este nepotrivit”, este pentru că el te consideră doar pizza.

5 semne ca esti orbita de iubire

2. Ce crezi tu: „Lucrează mult şi nu are timp pentru mine.”

Motivul real: Poate fi adevărat, dar există „lucrează foarte mult” când nu prea îţi dă mesaje în timpul unei săptămâni şi „lucrează foarte mult” când nu auzi nimic de la el timp de o lună. A doua variantă este proastă. Priorităţiile sale sunt multe (adică toate lucrurile pe care le face), dar nu tu, pentru că nu te vede ca o parte importantă a vieţii sale.

3. Ce crezi tu: „A fost rănit grav într-o relaţie anterioară.”

Motivul real: Poate, dar doar pentru că te-ai ars o dată cu supă, nu înseamnă cu nu vei mai mânca supă niciodată. Sigur, o despărţire poate pune pe oricine în defensivă, dar nu te transformă într-o creatură de gheaţă fără inimă. Dacă te evită în general, este pentru că nu vrea să te vadă chiar atât de mult.

Motive pentru care nu ti-a dat inca intalnire

4. Ce crezi tu: „Relaţia aceasta este prea bună şi îl sperie.”

Motivul real: Nimeni nu fuge de ceva care e prea bun în afară de personajele din filme care sunt asasini cu inimă de aur („NU POT FI LÂNGĂ TINE, SUNT PREA PERICULOS!”). Ştii de ce le e teamă oamenilor? Destul de ok, dar de fapt confortabil. Nu îi este teamă că te va iubi prea mult, îi este teamă că va ajuunge într-o relaţie care va fi confortabilă, dar nu prea grozavă.

5. Ce crezi tu: „A avut o mulţime de relaţii de lungă durată şi încă nu e pregătit de alta acum.”

Motivul real: Relaţiile sunt înfricoşătoare, mai ales dacă te-ai ars într-una anterioară. Dar acest lucru nu schimbă sentimentul că cineva este alesul tău. Dacă nu vrea o relaţie serioasă cu tine, este pentru că nu te crede aleasa, ci… A treia aleasă sau chiar A opta aleasă.

Ce faci atunci cand nu iti este impartasita iubirea?

6. Ce crezi tu: „Îi place cum stau lucrurile acum, dar nu e sigur că e posibil să trecem la nivelul următor.”

Motivul real: Există trei nivele, dar oamenii au tendinţa de a complica lucrurile. Cele trei nivele sunt:

Fără sex.

Sex.

Îndrăgostiţi.

Dacă nu vrea să „treceţi laurmătorul nivel”, înseamnă că „Îmi place să fac sex cu tine, dar nu vreau să te aud vorbind despre ziua ta.” Nu este nimic în neregulă cu asta, dar nu te minţi singură.

7. Ce crezi tu: „Nu mă merită.”

Motivul real: Singurii oameni care nu merită dragoste sunt criminalii în serie şi pedofilii. Să declari că eşti mai bun decât altcineva este un mesanism de apărare ridicol. Atâta timp cât cineva nu te-a tratat prost, să spui că eşti mai bună decât el este răutăcios. Nu a vrut să aibă o relaţie cu tine, deci nu ar trebui să ai o relaţie cu el. Nu te-a plăcut la fel de mult cât l-ai plăcut tu. Asta e tot ce s-a întâmplat. E ok, sunteţi amândoi oameni buni.

Care este diferenta dintre a fi indragostit si a iubi?

8. Ce crezi tu: „Nu crede că îmi poate oferi ce am nevoie.”

Motivul real: Relaţiile nu sunt ca un câine, unde te gândeşti: „La naiba, nu pot merge în vacanţă cu prietenii, pentru că dacă sunt plecat mai mult de o zi iubita mea îşi va face nevoie în bucătărie.” Singurul motiv pentru care nu îţi poate da oferi ce ai nevoie este dacă tu vrei o relaţie, iar el nu. Nu e nimic în neregulă cu sex fără sentimente, dar nu îi inventa scuze şi nu spera că se va răzgândi. Nu o va face.

9. Ce crezi tu: „Vrea doar să vadă cum o să evoluăm. Dacă se va întâmpla, se va întâmpla.”

Motivul real: „Să o iei încet” înseamnă de fapt „Cred că eşti ok până când cineva mai bun va apărea”.

10. Ce crezi tu: „Îl pot schimba”.

Motivul real: Rolul fiecăruia în relaţie este să îl susţină pe celălalt, nu să îl schimbe până va deveni o persoană diferită. Să gândeşti aşa înseamnă disperare. Înseamnă că eşti fericită că ai găsit pe cineva care să te placă, dar tu nu îl placi destul.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *