10 lucruri pentru care tinerii nu trebuie să se simtă vinovați

By  | 

În special dacă ai între 20 și 30 de ani, e foarte posibil să îți analizezi prea mult viața și să te simți vinovată pentru tot felul de lucruri. Iată 10 lucruri pentru care tinerii nu trebuie să se simtă vinovați.

Nu am casa mea

Criza imobiliară a lovit mai tare întreaga populație (și în special această generație) decât plecarea lui Robbie Williams din Take That! Din acest motiv, nu trebuie să fii nefericită doar pentru că trebuie să închiriezi un apartament. Da, este enervant că nu poți să vopsești pereții sau că trebuie să plătești chirie, dar și ceilalți de vârsta ta trec prin aceeași problemă, așa că nu mai fii atât de dură cu tine însăți.

10 lucruri la care să renunți pentru o viață fericită

Nu am iubit

Dacă nu ai prieten, cel mai probabil înseamnă că nu ești pregătită încă să fii într-o relație de lungă durată sau ești selectivă cu potențialii parteneri. Și acest lucru este complet okay! Vorbind serios acum: o regină ca tine nu se poate mulțumi cu orice!

Te simți prost dacă îți iei o zi liberă când ești bolnavă

De foarte multe ori, femeile se simt vinovate dacă își iau liber de la muncă, indiferent de cât de rău se simt. Frica de „ce ar crede colegii” este unul dintre motivele acestui comportament. Șansele sunt ca oamenii de la muncă să te judece mai mult dacă ai veni bolnavă la job și ai tuși peste bolul cu fructe, așa că dacă te simți rău, nu te simți și vinovată pentru o zi liberă.

Nu ești la fel de împlinită cum îți doream

O mulțime de oameni de 20 de ani se simt ciudat pentru că nu și-au îndeplinit așteptările pe care le aveau de la ei în tinerețe. Și da, la 13 ani să ai 20 pare o lume minunată. Dar, între toate facturile, job și colegi de apartament enervanți, viața de adult nu mai e chiar atât de ușoară.

Te simți vinovată când ești tristă fără motiv

Dacă spui că nu ai plâns niciodată fără motiv, încerci să mă păcălești. Cu toții suntem vinovați de acest lucru și e absolut normal. Nu toate aspectele vieții sunt mereu 100% plăcute, iar din când în când să te descarci plângând e un lucru bun.

Sfaturi pentru femeile care nu lucrează

Nu ai călătorit suficient

Să călătorești, pe cât este de plăcut, pe atât este de scump. Așa că dacă trebuie să alegi între o călătorie și o viață stabilă, cu un venit stabil și un loc pe care îl poți numi casă, mai bine alegi ultimele două lucruri. Este greu să te rupi de rutină și să pleci, oriunde în lume. Ai nevoie de bani și timp: așa că dacă nu ai de niciunele, nu te simți vinovată!

Ți-ai dori să știi mai multe despre subiectul cutare

Fie că e vorba de politică, geografie sau lucruri triviale, te-ai simțit la un moment dat vinovată pentru că nu știi atât de mult despre un anumit subiect. Dar acest gen de îngijorări este absolut inutil, pentru că este imposibil să știi tot ce există în lumea asta.

Ar trebui să ai bani puși deoparte?

Vezi nr. 1. Când o mare proporție a salariului tău se duce pe chirie și mâncare, este greu să pui bani deoparte. Dar nu ești singură, iar majoritatea tinerilor de vârsta ta sunt în aceeași dilemă. Nu fii atât de dură cu tine!

5 moduri prin care te autosabotezi din punct de vedere financiar

Arătai mai bine când erai adolescentă

Comparația este hoțul fericirii și sora sentimentului de vină. Este ușor să te uiți la poze de când erai mai mică și să descoperi toate zonele unde erai mai slabă/grasă/fără semne pe față etc. Dar, să fim serioși: nu poți să trăiești în trecut, iar timpul nu poate fi oprit doar pentru că tu nu te simți confortabil în pielea ta. Ești la fel de frumoasă ca atunci, doar că ești schimbată!

 Nu ar fi trebuit să-ți petreci tot week-end-ul în pat

Hey, nimic nu spune mai mult „duminică noaptea” decât sentimentul de groază că peste câteva ore e luni, iar tu nu ai făcut nimic decât să stai în pat tot sfârșitul de săptămână. Dar, în același timp, dacă ai văzut patru sezoane dintr-un serial și ai mâncat cantități imense de popcorn, în mintea noastră acest weekend nu a fost pierdut. Cel puțin meriți un fel de trofeu!

 

*articol preluat din Cosmopolitan US

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *