10 lucruri pe care le înveți despre viață după 20 de ani

By  | 

Există anumite lucruri pe care le înveți despre viață abia după ce adolescența se termină. COSMO ți-a pregătit o listă cu 10 dintre acestea.

Atunci când suntem adolescenți, mulți dintre noi avem impresia că știm totul despre viață, nu prea ținem cont de sfaturile părinților, credem că nimic nu ne poate schimba părerea. Cu cât înaintăm în vârstă, totuși, ne dăm seama că, de fapt, nu știam aproape nimic.

Iată 10 lucruri pe care le înveți despre viață după 20 de ani:

„Cei mai bun prieteni” nu sunt pentru totdeauna. În adolescență, prieteniile par indestructibile. Avem câteva persoane cărora le putem spune orice, care ne susțin în orice moment și nu ne putem imagina că peste 10 ani nu ne vor mai fi alături. Cu timpul, realizăm că nu toate prieteniile țin pentru totdeauna. Realizăm că nu mai avem nimic în comun cu anumiți prieteni și începem să ne distanțăm de ei, iar asta e ok. Poate că e mai greu să cunoști oameni noi după o anumită vârstă, dar asta nu înseamnă că nu îți vei mai face prieteni adevărați!

Refuzul nu este sfârșitul lumii. Nimănui nu îi place să fie refuzat, mai ales când vine vorba de un tip sexy și inteligent. Dar de ce să pierzi ocazii importante pentru că îți e frică să fii refuzată? Cu timpul, îți dai seama că poți trece mult mai ușor pentru orice refuz.

Citește și: Ți-e teamă că ești o persoană plictisitoare? 

Prioritățile tale se vor schimba constant. La 16 ani ai o idee destul de clară despre ce vei face atunci când vei avea 26, 46 sau 66. Însă prioritățile tale se vor schimba, iar asta e normal. Pe măsură ce ne maturizăm, ne dorim altceva de la viață și vom evolua în alte moduri.

Despărțirile dor mereu. Ai impresia că la 40 de ani treci mai repede peste o despărțire? Din păcate, acestea ne afectează la fel indiferent de vârstă. Singura diferență e că vei reacționa în alte moduri, vei învăța cum să te vindeci.

E ok dacă nu ai slujba la care ai visat dintotdeauna. Nu oricine se va angaja în domeniul dorit sau va face fix ce își dorește. Există și persoane norocoase, dar cei mai mulți dintre noi ne mulțumim cu un job bun, care să ne ofere anumite satisfacții, care să ne ajute să punem mâncare pe masă, chiar dacă nu este „jobul de vis”.

Citește și: Cum le spui părinților că vrei să renunți la facultate 

Sănătatea mentală este foarte importantă. Pentru a fi cu adevărat sănătoasă și pentru a avea (aproape) mereu o stare de bine, trebuie să faci tot posibilul pentru a avea o sănătate mentală bună. De asemenea, nu îți fie niciodată frică sau rușine să ceri ajutorul cuiva, dacă ai nevoie!

E mai greu să ai grijă de sănătatea fizică. Când ești tânără, ai impresia că vei fi sănătoasă pentru totdeauna. Din păcate, toate obiceiurile proaste de acum au efecte negative care vor apărea când ești mai în vârstă. Fă tot posibilul să ai un stil de viață cât mai sănătos și îți vei mulțumi peste câțiva ani!

Lucrurile pot deveni mai dificile. Ai impresia că e foarte stresant să locuiești cu părinții? Să înveți pentru BAC? Dramele cu iubitul te obosesc? Toate aceste lucruri sunt o nimica toată! Nu vrem să te speriem, dar va veni un moment când îți va fi dor de momentele fără griji din perioada adolescenței! Din fericire, cu timpul învățăm cum să gestionăm situațiile dificile.

Ești mai puternică decât crezi. Peste vreo 10 ani, îți vei da seama că ai trecut prin multe situații nasoale – dar ai supraviețuit!

Nimeni nu știe cum funcționează viața. Uneori, ai impresia că adulții sunt stăpâni pe viața lor și abia aștepți să ajungi și tu în acel punct. Haha, ce glumă bună! Cu toții suntem în aceeași barcă.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Gina Mei)

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *