10 lucruri care iti vor face viata pe Facebook mai usoara

By  | 

1. Vorbeşte doar cu cine vrei

Toată lumea are acea persoană pe care nu ar vrea să o vadă în chat-ul Facebook. Ei bine, nici nu trebuie! Dă click pe rotiţa de setări din josul chatului, du-te la „Advanced Settings”, apoi adaugă numele persoanelor pe care vrei să le vezi (sau nu) atunci când eşti online.

2. Cum să opreşti clipurile din a porni automat

Recent Facebook a făcut toate clipurile care îţi apar în news feed să pornească automat atunci când ajungi la ele, ceea ce poate fi foarte enervant.  Intră în setări, du-te la secţiunea „Videos”, apoi la „Auto-play Videos” şi selectează „Off”. Încă vei putea să urmăreşti clipurile, dar nu vor porni automat.

3. Cum să îl faci pe amicul cel enervant mai puţin enervant

Toată lumea are acel prieten care spamează întruna cu cereri pentru Candy Crush. Uhm, nu, mulţumesc. Du-te la secţiunea „Blocking” din setări, apoi la „Block app invites”. Scrie numele fiecăreia şi gata.

4. Şi cum să îl opreşti să îţi apară în news feed.

Nu e nevoie să blochezi sau să ştergi de la prieteni o persoană, doar treci cu mouse-ul peste una dintre postările sale, apoi selectează „Unfollow”. Adio prietenă care postează fiecare conversaţie pe care o are cu iubitul!

5. Cum să nu vadă toată lumea paginile penibile pe care le urmăreşti

Dacă şi tu urmăreşti aceleaşi pagini ca un copil de 12 ani (Harry Potter, Boo) sau ca o casnică frustrată (Fifty Shades of Grey, George Clooney), poate vrei să le ascunzi de pe profil pentru ca tipul pe care îl placi să nu creadă că îţi place să te uiţi la poze cu căţei toată ziua (deşi o faci).

Poţi ascunde anumite lucruri de pe profilul tău (filme, muzică, cărţi etc) din secţiunea „More” de pe profilul tău (sus, lângă „timeline”, „about”, „friends” etc), la „Manage sections”. Debifează tot ce nu vrei să apară.

6. Cum să adaugi o poreclă

Du-te la secţiunea „About” de pe profilul tău, apoi dă click pe „Details about you”. La „Other names”, la click pe „Add a nickname, a birth name…” şi scrie porecla ta, apoi salvează.

7. Cum să controlezi cine vede ce postezi

Sigur, unii colegi de muncă sunt mai buni decât ceilalţi prieteni ai tăi, dar unii îţi trimit cereri de prietenie şi eşti obligată să le accepţi, chiar dacă nu ai vrea. Poate că e cool ca ei să vadă că în weekend ai fost în vizită la părinţi, dar nu e prea plăcut să vadă un clip cu tine beată la karaoke.

Fiecare post al tău are o opţiune care te lasă să controlezi cine îl vede. Nu trebuie decât să dai click pe meniul de langă butonul „Post”, apoi pe „More Options” şi apoi să te duci la „Custom”, unde poţi alege cine să vadă (sau nu) ce postezi.

8. Fă Facebook mai amuzant

Du-te la secţiunea „General” de la setări şi editează limba. Alege de acolo „Pirate English”, „Upside Down” sau oricare dintre celelalte opţiuni haioase.

9. Cum să vezi cine te-a şters de la prieteni

Chiar vrei să îţi faci asta? Bine. Site-uri ca Sadly Unfriended îţi arată care dintre prietenii tăi de pe Facebook ţi-au dat „unfriend”. Nu trebuie decât să te conectezi pe site via Facebook şi lista de prieteni va apărea acolo. Data viitoare când te loghezi pe site, vei vedea care sunt persoanele care te-au şters între timp.

10.Cum să controlezi cine îţi postează pe timeline

Ai o rudă enervantă care îţi postează mereu lucruri pe Facebook? Sau un prieten care te etichetează mereu în poze nereuşite? Poţi să controlezi ce apare pe timeline-ul tău într-o mod foarte simplu.

Du-te la setări la secţiunea „Timeline and Tagging” şi dă click pe „edit” lângă „Review posts that friends tag you in before they appear on your Timeline?”, apoi selectează „On”. De acum, vei primi notificări atunci când cineva vrea să te eticheteze în ceva şi poţi decide dacă să apară sau nu pe profilul tău.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *