Inapoi la parinti dupa facultate

By  | 

Mulţi tineri de pe tot ȋntinsul planetei suferă din cauză că recesiunea economică şi scăderea dramatică a numărului locurilor de muncă i-a determinat să se ȋntoarcă acasă la părinţi cu coada ȋntre picioare şi cu speranţele şifonate pe la “colţuri”.

Este foarte posibil ca acesta să fie şi cazul tău. Dacă aşa este, nu trebuie să disperi pentru că astfel rişti să devii apatică, să te cuprindă tristeţea şi să renunţi la luptă. Calmează-te, consideră că este o fază temporară şi că trebuie să-ţi faci planul de “evadare”.

Ce zici mai ȋntâi de toate de un part-time?
Generaţia părinţilor noştri ţine la titlu, dar noi, mai relaxaţi şi mai puţin clasişti considerăm pe bună dreptate că nu trebuie să scrie inginer pe uşă pentru a fi ȋn rândul lumii, singura ruşine este să ȋntinzi mâna şi să ceri dacă eşti capabil să munceşti pentru bani.

Astfel că nu te eschiva de la a avea un job sezonier de chelneriţă, de barman sau de barista (este un job foarte trendy, bine privit şi bine plătit ȋn afară, aşa că nu ţi-ar strica experienţă), banii vor fi bineveniţi, nu vei sta acasă toată ziua şi te vei simţi independentă.
Poate că te poţi muta cu nişte prietene dacă faci ceva bani…

Fă-ţi un plan de bătaie
Conform zicalei “Roma nu a fost cucerită ȋntr-o zi” şi pentru un job trebuie să munceşti pentru a-l găsi.

Mai ȋntâi de toate, fă “networking” şi ȋntocmeşte o listă cu persoanele pe care le cunoşti şi sunt bine ȋnfipte ȋn joburile lor, vorbeşte cu toţi membrii familiei pentru a-şi activa “sistemul de pile”, ȋntocmeşte-ţi un super-CV, un cont pe LinkedIn şi n-ar strica nici un blog cu tematica domeniului tău sau măcar un profil mai serios pe Facebook.

Nu găseşti şi nu găseşti? Caută ȋn afară
Da, este greu, dar nu imposibil. Ȋncepe prin a aplica pentru un volutariat ȋntr-un hostel contra cazare şi mâncare şi pleacă ȋn oraşul ȋn care visezi ȋn căutare de job cu rezervele de bani pe care-i ai sau ȋmprumuţi de la părinţi. Crede-mă, la faţa locului vei găsi ceva… De asemenea, ai opţiunea de a ȋnchiria “o canapea” ȋntr-o casă de tineri, variantă foarte fezabilă dacă nu ai chef de voluntariat şi visezi să cunoşti localnici.

De ce e bine sa nu ai masina cand esti in facultate

Cum sa te descurci perfect la un internship

 

Comments

comments