Yoga reprezintă singurele exerciții pe care le faci? Ești inactivă!

Vești proaste, iubitoare de yoga! Un studiu recent arată că dacă aceasta este singura formă de exercițiu pe care o faci, ești, de fapt, o persoană inactivă.

Un nou studiu publicat în Medicine & Science Sports & Exercise arată că yoga nu este considerată un exercițiu de intensitate moderată – adică ce ar trebui să faci pentru a avea o stare de sănătate bună.

Citește și: 4 pozitii de yoga care te scapă de constipație 

În cadrul studiului, cercetătorii au examinat 27 de studii anterioare despre yoga și au descoperit că această practivă poate fi clasificată doar în categoria „exerciții de intensitate scăzută”. Alte activități din această categorie sunt mersul pe jos sau ridicarea de obiecte ușoare. Astfel, dacă yoga este singura formă de exercițiu pe care o faci, ești, de fapt, o persoană inactivă.

Din fericire, yoga are multe beneficii pentru sănătate. Chiar dacă nu vei arde atât de multe calorii, yoga poate reduce stresul, te poate ajuta să dormi mai bine, îți îmbunătățește postura, îți tonifiază musculatura, îți îmbunătățește echilibrul, dar și funcțiile creierului, îți oferă mai multă energie și îți îmbunătățește intuiția.

Citește și: Care sunt diferențele dintre yoga și pilates? 

Concluzia noastră ar fi următoarea: nu este nicio problemă dacă practici yoga, însă încearcă să faci și alte exerciții pe lângă.

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Anna Lewis)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.