Washingtonul recunoaste ca incalzirea globala isi face deja simtite efectele

„Schimbarile climatice se fac simtite acum, nu in deceniile sau secolele care vor urma”, apreciaza Jerry Melillo, unul dintre autorii raportului intitulat „Global Climate Change Impacts in the United States”.

Incalzirea globala se traduce prin cresterea temperaturilor, a nivelului oceanelor, topirea ghetarilor si a zapezilor, precizeaza raportul Programului american de cercetare a incalzirii globale, redactat de mai multe departamente impreuna cu Casa Alba.

Fara o modificare a consumului de energie, cresterea temperaturilor va provoca valuri de caldura mai frecvente, avertizeaza autorii studiului, o premiera a administratiei Obama.

Uraganele, care apar frecvent in sud-est, vor deveni mai violente. Regiunile care au inregistrat deja o crestere a precipitatiilor vor fi probabil afectate de ploi si caderi de zapada mai abundente in viitor, in timp ce regiunile aride din sud-vest vor fi marcate de o seceta mai grava.

De asemenea, incalzirea va avea un impact asupra agriculturii ca urmare a cresterii temperaturilor si a scaderii precipitatiilor in in zona centru-vest, generand cresterea cererii de energie prin utilizarea tot mai frecventa a sistemelor de climatizare, potrivit raportului.

  • Citeste articolul in intregime pe green-report.ro.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.