Vrei un par perfect tot timpul?

Dacă primăvara sau toamna nu este atât de greu să ne menţinem părul ȋn stare perfectă, pe timp de vară sau iarnă cosiţele nu stau niciodată cum trebuie, sunt ba prea pleoştite, ba electrizate şi trebuie să ne spălăm pe cap chiar şi zilnic dacă vrem să menţinem un aspect impecabil al părului.

Dar dacă ai părul lung care necesită extra-ȋngrijire şi o grămadă de timp alocat spălatului, hidratării, uscatului şi descurcatului, bănuiesc că nu ai nici un chef să pierzi câte o oră zi de zi cu spălatul.Ȋţi dăm cele mai bune trucuri pentru a-ţi menţine părul impecabil vara asta, ȋn ciuda transpiraţiei excesive sau a pălăriilor care-ţi pleoştesc cosiţele:

Foloseşte şampon uscat
Ca să nu fii nevoită să te speli pe cap zilnic (mai ales dacă faci sport aceasta este o reală problemă), foloseşte cu mare ȋncredere şamponul uscat. Aplică-l la rădăcina firului de păr, lasă să acţioneaze cam 15 minute, apoi periază părul pentru a elimina pudra.

Dacă nu vrei să dai banii pe un şampon uscat, foloseşte talcul de copii. Aplică-l la rădăcina părului, ȋn acelaşi fel ca şi cu şamponul, lasă-l “să-şi facă treaba”, apoi periază părul. Nu pune niciodată prea multă pudră de talc pentru că va ȋncărca firul de păr.

Mai lasă balsamul
Pe timp de vară, din cauza transpiraţiei sau umezelii, părul stă ca o mătură din cauza deshidratării. Pentru a-l ajuta să aibă volum, renunţă pe caniculă la a mai aplica balsam la rădăcina firului şi rezumă-te doar la vârfuri, zona care are nevoie de cât mai multă hidratare.

O coadă ȋmpletită la nevoie
Ai observat că atunci când este proaspăt spălat, părul nu stă niciodată ȋn coadă, dar că la o zi sau două spălare, ȋţi poţi face o coadă impecabilă? Atunci când părul are puţin sebum, acesta ajută la a te coafa impecabil. Foloseşte-te de acest truc pentru a amâna o zi curatarea părului.

Ingrijirea parului pe timpul verii

6 obiceiuri nocive in ingrijirea parului

Cele mai frecvente probleme in ingrijirea parului

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise