Vrei si tu un par de vedeta?

Și tu te întrebi cum reușesc vedetele să aibă un păr atât de frumos tot timpul, chiar și atunci când se feresc de camerele de filmat? Vom afla chiar acum!

Una dintre regulile de bază pentru un păr sănătos este să ne ferim să-l coafăm prea des, în special cu aparate ce emit temperaturi înalte. Oare celebritățile nu știu asta? Nu de alta, dar cele mai multe dintre ele își petrec ore în șir, zilnic, coafându-se pentru roluri, ședințe foto, prezentări de modă (modelele sunt coafate și de câteva ori în aceeași zi) sau apariții publice… Deși supus frecvent tracțiunii (cu peria), ondulării la cald și altor mijloace agresive, părul lor pare ireal de sănătos!Meritul stilistului
Priceperea hair-styliștilor este, fără dar și poate, cel mai mare „secret” al vedetelor. Coafatul la salon este total diferit de cel de acasă, și nu doar din punctul de vedere al rezultatului, ci mai ales din cauza urmărilor folosirii aparatelor și accesoriilor de coafat. Bugetul, timpul, obligațiile de familie, reticența… ne împiedică uneori să ne programăm la coafor, preferînd să ne chinuim acasă. Dar oricât de tare ne-am strădui să copiem ritualul de care am beneficiat cândva în salon, noi nu avem cunoștințele, experiența și îndemânarea stilistului.
„Pentru a avea un păr îngrijit – sănătos și frumos -, va trebui să facem din cînd în cînd o vizită hair-stylistul nostru. De ce? Hair-stylistul este cel care ne poate recomanda ce nuanță de păr sau ce coafură ne avantajează, ajuntîndu-ne, totodată, să ne tratăm părul în funcție de nevoile pe care le are”, spune Camelia Negrea, ambasador Pantene, subliniind ideea că avem toate șansele să ne deteriorăm singure părul, acasă, în încercarea de a ne coafa, ceea ce vedetele nu fac. Niciodată!

Căldura, bat-o vina!
„Un coafat frecvent , indiferent cu ce (foehn, placă, ondulator) poate duce în timp la deteriorarea fibrei capilare”, avertizează Sorin Statulat, ambasador L’Oreal Professionnel, „din cauza acțiunii mecanice a periei sau instrumentului de coafat și a acțiunii termice a sursei de caldură”. Cu alte cuvinte, limitarea expunerii la sursele de căldură este extrem de importanăt pentru sănătatea părului. Exact asta fac vedetele în zilele în care nu trebuie să se coafeze; pauzele de styling sînt binevenite, iar posibilitățile de a-ți purta părul în acest răstimp sînt nelimitate (împletituri, bentițe, pălării, etc.)

Începe cu dreptul!
Multe dintre noi investim în măști / tratamente costisitoare și produse de styling cu care să trișăm (pentru a compensa lipsa strălucirii sau volumului, de exemplu), neglijînd prima parte a ritualului de îngrijire – curățarea. Identificarea corectă a tipului de păr și alegerea produselor de îngrijire care să-i satisfacă nevoile este esențială: „îngrijirea și curățarea părului sînt implicate direct în starea de sănătate a părului și în aspectul final al coafurii”, explică Sorin, deoarece un păr sănătos este mai ușor de coafat și arată bine (neted, strălucitor și mătăsos) fără efort suplimentar.

Hidratarea e un „must”
N-ai lăsa să treacă o zi fără să-ți hrănești tenul, nu-i așa? Însă părul are nevoie de și mai multă hidratare decît pielea: „La suprafaţa părului există un strat de lipide impermeabil, care previne deshidratarea părului, însă acest strat natural devine tot mai slab odată cu trecerea timpului, iar părul începe să-şi piardă strălucirea. În plus, factorii externi, precum temperaturile scăzute, folosirea uscătorului de păr la temperaturi ridicate, etc., accelerează procesul de deshidratare a firului de păr”, explică Dr. Sven Fey, Head of Product Development NIVEA Hair Care & Styling.

Îngrijire intermediară
Trecerea de la ritualul clasic de îngrijire (șampon, balsam/mască) direct la la coafat, folosind produse de styling este una dintre greșelile pe care le facem, favorizînd deteriorarea părului. De aceea, este necesară o etapă intermediară, arată expertul: „serumul, uleiurile, cremele sînt produse de îngrijire, nu de styling, și au rolul de a întreține calitatea fibrei capilare, pentru a o face mai maleabilă. Se aplică pe părul ud înainte de a pune altceva; sînt ca un primer”, arată Sorin Stratulat.

Doar cu protecție!
Nu o dată am auzit spunîndu-se că produsele de protecție termică ar fi „apă de ploaie”, că nimic nu ne protejează de temperaturile ridicate ale aparatelor de coafat. Dacă ar fi așa, însă, stiliștii nu le-ar mai utiliza, nu? „Protecția termica trebuie să fie nelipsită din repertoriu, mai ales dacă ne coafăm părul des, ea ajută practic la difuzarea imediată a căldurii pe toată lungimea fibrei capilare, împiedicînd apariția unui șoc termic în zona de contact cu sursa de caldură”, spune Sorin, insistînd totodată asupra importanței adaptării temperaturii ustensilelor la tipul de păr: „170 de grade pentru părul fin, 180-190 de grade pe păr mediu și 200-210 grade pentru părul rezistent. Se aplică prima, de la urechi în jos, pe părul umed”, mai spune Sorin Stratulat.

Cum obții o coafură… de poză!
Nu întotdeauna e nevoie de extensii sau Photoshop pentru ca părul să arate ca-n reclamele la șampon. Iată formula pe care o aplică Sorin Stratulat:„Pentru un coafat se aplică în medie 3 produse de styling, în afara protecției de căldură. Nu coafez niciodată părul ud; întotdeauna aplic o protecție termică și un produs de volumizare, iar apoi usuc părul chiar și în proporție de 90 %. Abia în acest punct încep să-l modelez. Astfel, impactul asupra fibrei capilare este minim, mai ales dacă am cliente care vin zilnic la coafat sau cu care lucrez și 4-5 zile la rînd la un proiect, iar părul trebuie să reziste cu brio ore întregi sub reflectoare”!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise