Vrei să ții dietă? Iată câte mese trebuie să iei pe zi pentru a slăbi

Noi, fetele din echipa COSMO, nu susținem dietele extreme sau înfometarea, ci schimbarea stilului de viață atunci când ai nevoie să slăbești. Atenție, există o diferență între a vrea și a avea nevoie! După numeroase articole legate de alimentația sănătoasă pe care le-am publicat până acum, iată și răspunsul la o întrebare des întâlnită: de câte ori ar trebui să mâncăm pe zi pentru a slăbi?

Ne-am obișnuit să luăm trei mese pe zi: micul dejun, prânzul și cina. Deseori, persoanele care încearcă să slăbească sau peste una din ele, de obicei micul dejun sau cina. Totuși, acest lucru nu este necesar și, mai mult, este dăunător organismului.Citește și: „Trucuri de dietă” care te împiedică să slăbești 

Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea de Agricultură din Atena, consumul a 6 mese pe zi (în loc de 3) te poate ajuta să slăbești în timp ce îți stabilizează nivelul de zahăr din sânge. În plus, nu îți va fi foame între mese.

La studiu au participat 47 de persoane obeze împărțite în două grupuri. Primul grup a consumat timp de 3 luni câte 6 mese mai mici pe zi, iar în următoarele 3 luni 3 mese mai mari. Celălalt grup a făcut invers: întâi câte 3 mese pe zi, apoi câte 6.

Cercetătorii au aflat că în perioada în care participanții au luat mese mai mici, dar mai frecvente, nivelul zahărului din sânge rămânea constant, iar persoanele în cauză nu mai simțeau să le este foame. Acest lucru este foarte important pentru că, așa cum știm cu toții, atunci când îți e foame între mese alegi să iei un snack, cel mai probabil nesănătos.

Citește și: Ce funcționează mai bine când vrei să slăbești: schimbarea dietei sau sportul? 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.