Vogue Italia – sedinta foto apocaliptica in Golful Mexic

Fotografiile au fost facute de americanul Steven Meisel, celebru pentru pictorialele nud cu Madonna si pentru modelele pe care le-a „descoperit” in cariera sa, printre care Naomi Campbell, Linda Evangelista si Karen Elson.

Pictorialul va aparea in editia de august a revistei Vogue Italia. Imaginile o surprind pe Kristen McMenamy acoperita de petrol, purtand haine negre, in decorul apocaliptic din Golful Mexic.

Fotografiile au creat deja controverse in lumea artei si cea a ecologiei, parerile fiind impartite intre ideea de exploatare a unei tragedii pentru a vinde reviste si cea a unei opere de arta care va creste gradul de constientizare pe aceasta tema.

Revistele si intreaga industrie a modei sunt cunoscute pentru lipsa lor de sensibilitate fata de saracie, dezastre, razboi sau rasism. In urma cu mai putin de un an, Vogue Paris a publicat un pictorial cu modelul olandez Lara Stone in care aceasta avea pielea colorata in negru. De asemenea, editia americana a Vogue si-a facut un obicei din a organiza sedinte foto in Africa si in alte locuri din lumea a treia. Pentru Vogue Italia, acesta este cel de-al doilea pictorial socant realizat de Meisel, dupa cel din 2008 in care modelele au pozat in Irak, intr-un decor de razboi.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.