Vizita la medic

By  | 

E drept, uneori si doctorii gresesc; dar alteori un diagnostic fals e urmarea unei comunicari defectuoase cu pacientul, si nu a unui test eronat sau prost interpretat. Iata ce trebuie sa faci ca sa eviti situatia asta:

Nu omite nici un simptom

Multi medici presupun ca le vei spune absolut tot ce te supara legat de sanatatea ta si de multe ori vor incerca sa nu te stinjeneasca cerind informatii intime legate de viata ta sexuala sau de modificarile scurgerilor vaginale. Asadar, asigura-te ca ai mentionat orice ar putea fi relevant – mai ales simptomele persistente sau cele mai iesite din comun.

Afla toate variantele de tratament

E posibil ca doctorul sa te “menajeze”, adica sa te crute de unele proceduri neplacute sau sa nu-ti prescrie acele medicamente cu efecte secundare mai greu de suportat. OK, grija lui e de apreciat, insa insista ca macar sa-ti prezinte toate optiunile de tratament care iti stau la dispozitie.

Insista

Unii terapeuti nu iau in seama toate plingerile pacientelor sau minimalizeaza importanta lor, in ideea ca multe femei tind sa exagereze. Te simti rau in continuare? Fa-ti o noua programare si spune-i doctorului ce te nelinisteste. Daca te reexamineaza si-ti pune mai multe intrebari, e clar ca-si da seama ca i-a scapat ceva data trecuta si are nevoie de informatii suplimentare. Ai fost expediata cu o solutie generala, gen “evita stresul”? Atunci e momentul sa-ti cauti alt medic.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *