Vivienne Westwood a donat 1,6 milioane de dolari unei fundatii ecologiste

Vivienne Westwood este renumita pentru pasiunea cu care sprijina de multi ani diverse initiative ecologiste.

Recent, creatoarea de moda si-a declarat sprijinul pentru o campanie care incearca sa blocheze un proiect al guvernului britanic, initiat cu scopul de a vinde unor cumparatori privati o parte dintre padurile de pe domeniul public.

Ea i-a acuzat pe politicienii britanici ca nu actioneaza suficient de repede pentru a combate fenomenul de incalzire globala si a donat o suma importanta din averea ei personala pentru a initia programe si actiuni ecologiste.

„Reprezentantii guvernamentali sunt atat de lenti, incat nu mai putem sa ii asteptam. A trebuit sa demaram acest proiect si tot ce ne ramane de facut este sa speram ca ei ni se vor alatura. Am luat cat de mult am putut din fondurile companiei mele”, a declarat Westwood pentru publicatia The Times.

Creatoarea britanica a donat 1,6 milioane de dolari fundatiei ecologiste Cool Earth, care intentioneaza sa stranga 11,2 milioane de dolari, cu scopul de a stopa defrisarile din padurile tropicale din America de Sud.

  • Vivienne Westwood s-a nascut pe 8 aprilie 1941 si este considerata una dintre cele mai originale creatoare de moda din Marea Britanie, find renumita pentru includerea in moda haute couture a multor elemente preluate din stilurile modern punk si new wave.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.