Vitamine si suplimente foarte importante pentru sanatate

Află care sunt vitaminele cele mai importante pentru sănătatea ta și începe să le iei chiar de azi!

Probabil toată lumea are prin casă o folie de vitamina C, din care ia câte o pastilă atunci când simte o inflamație în gât, dar există multe alte vitamine și suplimente pe care ar trebui să le iei constant. Iată care sunt acestea:Un deficit de vitamina B6 poate cauza acnee, astm, diabet, probleme de circulație și pierderea memoriei. Printre alimentele care conțin vitamina B6 se numără ardeiul gras, spanacul, bananele, țelina, varza, usturoiul, carnea slabă, fructele de mare și laptele.

Vitamina D este produsă de piele atunci când este expusă la soare. Dacă nu petreci destul timp afară, ar trebui să îți cumperi niște suplimente. Această vitamină poate preveni depresia, cancerul, bolile de inimă, osteoporoza sau scleroza multiplă.

Calciul nu poate fi produs de organism, deci este important să îl includem în alimentația noastră. Îl găsești în produse lactate, dar și în unele legume precum varza kale și broccoli.

O deficiență de fier poate duce la pierderi de memorie, dureri musculare, oboseală, iar temperatura corpului va fi mai greu de reglat. Această vitamină se găsește cel mai des în carne.

Potasiul este important pentru a nu te confrunta cu constipația, cu oboseala, cu crampele musculare, printre altele. Consumul de alimente cu un conținut bogat de potasiu (roșii, banane, spanac, cartofi) poate preveni apariția diabetului, a osteoporozei și a bolilor cardiovasculare.

O deficiență de vitamina B12 poate cauza anxietate, depresie, rigiditate a mușchilor, scăderea tensiunii arteriale și probleme de vedere. Cele mai bune surse de vitamina B12 sunt cele animale (carnea de pui, vită, porc, laptele și alte produse lactate, fructele de mare, somonul, tonul, ouăle.

Dacă ești vegetariană sau vegană, ar trebui să iei suplimente de calciu, fier, zinc și vitamina B12. Alege un singur produs care să le conțină pe toate, costă în jur de 20 lei o cutie care să îți ajungă pentru o lună întreagă!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise