Visurile date uitarii revin pentru a-si cere drepturile

By  | 

Poate şi tu ai lăsat în copilărie o pasiune pentru ceva anume. Supărată că ai ignorat-o atâţia ani, se decide să-şi facă loc în mintea ta… 

Poate nu te-ai gândit niciodată ce se întâmplă cu dorinţele, aspiraţiile, visurile pe care le laşi în urmă, îndreptându-te grăbită spre un viitor ce nu le include. Dacă ai crezut că vor muri pur şi simplu, te-ai înşelat. Probabil ai auzit vorba aia ,,Nimic nu se consumă, totul se transformă.” Ei, cam asta se întâmplă şi în creieraşul tău.

Psihologii care vorbesc despre aspiraţii renegate spun că acestea se transformă, cu timpul, în frustrări, fără ca măcar să-ţi dai seama. Tot ceea ce laşi nespus, nerealizat îţi induce în timp un sentiment de nemulţumire de sine. Şi acest sentiment e un pion în jocul nefericirii tale. Dar unul foarte important.

Nu-ţi ascunde talentele, arată ce poţi!

Te-ai născut pentru balet şi te-ai trezit procuror? Te pierdeai printre pensule şi culori şi acum te rătăceşti printre dosare? Dap, doare. Nu-i uşor să te lovească peste noapte înstrăinarea de tot ceea ce ai realizat până acum. Uneori te întrebi ce cauţi tu în scenariul ăsta. Şi de cine e scris, cine te obligă să joci acest rol? Regret să te dezamăgesc, dar chiar tu eşti vinovată. Sinceră să fiu, nu ştiu ce ne face să ne îndepărtăm de lucrurile pentru care am simţit cândva că am fost ,,programaţi”. Dar am o vagă idee. E posibil oare ca adulţii să ne fi insuflat ideea că nu faci nimic cu pasiunile, că nu te ajută să ,,creşti”, să ajungi în top? E posibil să ne fi gândit noi la un moment dat că nu ne vor asigura un trai decent? Se poate. Cert e că dacă nu facem ceva, ne vor bântui toată viaţa. Da, da… Nu te mira! Deci?

Poti fi femeia visurilor tale

Să cazi în butoiul cu melancolie nu e chiar cea mai bună soluţie, ştii din experienţă că nu te ajută cu nimic. Dimpotrivă.

Mai bine acceptă situaţia, nu încerca iar şi iar să te prefaci că nu se întâmplă nimic, asta îţi adânceşte nemulţumirea de tine. Da, petrece-ţi dimineţile în care te pregăteşti să ajungi la muncă amintindu-ţi vremurile în care exersai o nouă mişcare, o nouă culoare, un nou ritm. Şi zâmbeşte, nu e nimic rău în asta. Poate te va duce acolo unde vreau să ajungi… Adică să o iei de la capăt, ai ghicit. Shhtt, fără smiorcăieli. O să vezi ce uşor e!

Organizează-ţi timpul cu… sufletul! 

Simţi că n-ai timp decât de serviciu şi de mâncat ciocolată la televizor după? Înseamnă că ceva trebuie schimbat. Cu puţină îndemânare, ai putea introduce în programul tău zilnic şi activităţile care îţi făceau plăcere cu ani în urmă. Da, chiar ai putea să recapeţi ceea ce ţi se cuvine, totul e să vrei!

Nu e nevoie să tai de pe listă tot ceea ce făceai până acum, ci doar să-ţi foloseşti timpul cu… folos! Du-te la serviciu, fă-ţi datoria… Dar nu mai lua asta atât de în serios încât să uiţi de orice altceva! Munca ta nu e viaţa ta. Sau, cel puţin, n-ar fi normal să fie. E doar parte din ea. Îndrăznesc chiar să-ţi promit că vei fi mai bună în ceea ce faci dacă eşti puţin mai… detaşată. Nu e interzis să-ţi fugă mintea un minut la ceea ce te aşteaptă după. Ce te aşteaptă? În nici un caz cel mai bun prieten al tău, televizorul. E timpul să ia o pauza, săracul!

2 trucuri de cariera de la coach-ul lui Oprah

Gândeşte-te ce voiai să devii când erai mică. Balerină, pictoriţă, pianistă? Mda, ce vremuri… Nu mai sta pe gânduri! Înscrie-te la cursuri! Fă din nou ceea ce te fascina. Mai bine mai târziu decât niciodată…

Desigur, nu e cazul să te încarci cu prea multe deodată, scopul nu e să cazi ruptă după o săptămână. Fă ceea ce-ţi place atunci când îţi place şi atunci când te simţi în stare. Dacă ai o zi stresantă la muncă, un hobby te-ar putea ajuta să te recreezi, ar putea fi relaxant sau… obositor. Depinde de fiecare în parte. Dar tocmai ăsta e avantajul pasiunilor: ele te aşteaptă cuminţi, acolo, atât cât e nevoie. Pentru că ştiu c-ai să te-ntorci.

Aşadar, cântă, dansează, desenează oricând trupul şi sufletul ţi-o permit. Vei vedea cât de placută poate fi regăsirea!

Îndrăzneşte să schimbi ceea ce nu-ţi convine! 

Nu de puţine ori s-a întâmplat ca un simplu hobby să se transforme într-o carieră strălucită. Dacă simţi că ai talent în ceva anume, nu-l irosi! Mai degrabă, gândeşte-te ce frumos ar fi să faci în fiecare zi ce-ţi place şi să fii plătită pentru asta.

Ştiu că poate ţi-ai ales deja alt drum şi ai construit multe în timp, ai trecut prin multe ca să ajungi până aici. Poate e chiar acel drum pe care l-au ales ai tăi pentru tine. Multă vreme ai crezut că ai făcut ceea ce trebuia să faci, dar acum te întrebi ce ar fi fost dacă… Dureroasă întrebare! Da, cu siguranţă ai fi fost mai fericită dacă ţi-ai fi urmat visul. Dar se mai întâmplă, aici te-a adus viaţa. Şi chiar crezi că e târziu să schimbi ceva? Eu îți spun că nu e. Eşti majoră, vaccinată, (presupun!) deci stă în puterile tale să iei decizii importante. Acum, desigur, te gândeşti că nu e chiar aşa de simplu. Păi să analizăm: ce te-ar împiedica?

Greseli de evitat la inceput de cariera

În primul rînd, ar fi sentimentul că vei dezamăgi nişte oameni: poate pe părinţii tăi, care se mândresc cu ceea ce eşti azi, poate pe aceia care se bazează pe tine ca să le rezolvi problemele prin ceea ce faci, indiferent de meserie. Dar cum rămâne cu tine?

În al doilea rînd, ţi-e teamă de necunoscut. Laşi totul pentru a începe ceva nesigur, care nu-ţi oferă acele câteva garanţii pe care le ai în momentul de faţă. Dacă ceva nu va merge? Dacă de fapt nu eşti atât de talentată precum credeai? Te iertăm, e absolut normal să-ţi pui astfel de întrebări. Orice om are nevoie de securitatea care să-i ofere acel sentiment de confort psihic. Puţini sunt cei destul de ,,zvăpăiaţi” încât să rişte totul pentru un vis. Dar trebuie să te gândeşti că a-ţi urma visul nu e echivalent cu a pierde totul. Dacă îţi doreşti cu adevărat, vei reuşi ceea ce-ţi pui în minte. Iar dacă nu va merge, ce se va întâmpla? Atâta timp cât eşti în viaţă, nimic nu e pierdut. Poţi oricând să o iei de la capăt. Aşa fac toate fetele COSMO!

Hai, respiră adânc şi gândeşte-te bine! Dacă nu eşti împăcată cu viaţa pe care o duci azi, nu lăsa frica de schimbări să te împiedice de la împlinirea fiinţei tale. A sosit momentul să-ţi demonstrezi şi ţie ce poţi!

Comments

comments