
Vinetele – beneficii pentru sănătate și rețete simple
Vânăta este una din plantele vedetă ale toamnei și fiecare dintre noi ar trebui să o consume mai des. Află ce beneficii pentru sănătate are și încearcă rețetele pe care le-am ales pentru tine.
Vinetele sunt bogate în proteine, vibre, vitamine, magneziu, calciu, fosfor, fier și potasiu, iar multe dintre acestea se găsesc incusiv în coajă. Încearcă, deci, să nu cureți coaja, pentru că pierzi nutrienți importanți. De asemenea, pentru a te bucura de toate beneficiile pe care le oferă, îți recomandăm să consumi vinetele gătite la abur, la cuptor sau pe grătar, evitând folosirea uleiului.
Citește și: Anghinarea – beneficii și rețete
Ce beneficii au vinetele?
Îmbunătățesc circulația sângelui și hrănesc creierul, datorită conținutului mare de fitonutrienţi esenţiali.
Protejează tractul digestiv și împiedică apariția cancerului de colon, mulțumită conținutului mare de fibre.
Te ajută să slăbești, pentru că sunt sărace în calorii și nu conțin grăsimi.
Scad colesterolul rău, datorită conținutului mare de antioxidanți.
Previn inflamațiile, tot datorită antioxidanților.
Scad riscul infarctului și al accidentelor vasculare cerebrale, pentru că au un conșinut mare de vitamina K și bioflavonoide.
Citește și: Cum depozitezi corect fructele și legumele
Rețete cu vinete
Vinete la grătar cu sos de iaurt și mentă
Vinete cu usturoi și dressing de verdețuri
Salată de vinete cu pastă de susan
Lasagna cu vinete, spanac și ricotta
Email