
Vindeca-te de bolile toamnei
Uff, de-ar veni numai cu pături de frunze colorate, vin fiert și păturici calde… Dar nu, toamna se încăpățânează să ne facă să arătăm ca niște clovni aflați veșnic cu nasu-n batistă. Bine că nu ai nevoie decât de câteva infuzii minune ca să te vindeci de bolile toamnei.
Îți curge nasul?
Silurul este o plantă care decongestionează sinusurile – așa că scapi de dureri de cap și maldărul de șervețele – în timp ce codița șoricelului stimulează circulația și ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație.
Cum le prepari: Pune într-o cană cu apă clocotită câte o linguriță din ambele plante, acoperă cu o farfurioară și lasă la infuzat cam 3-5 minute.
5 retete de sucuri naturale care previn raceala
Te doare burta? Ești balonată? Sau ai mâncat preaaa mult?
La toate aceste trileme alimentare avem un singur răspuns – infuzia de păpădie, trifoi roșu și gălbenele. Păpădia ajută la eliminarea toxinelor din ficat, trifoiul roșu stimulează funcțiile hepatice, iar gălbenelele calmează durerile de stomac.
Cum le prepari: Combină într-o cană cu apă fiartă câte o linguriță din fiecare plantă și lasă la infuzat 5 minute.
Te doare-n gât?
Trifoiul este anestezic natural, iar asta înseamnă că după o zi de băut ceai fierbinte, nu vei mai simți arsuri în gât. Și în timp ce trifoiul îți calmează durerea, cimbrul îți curăță eficient gâtul de iritații.
Cum le prepari: Combină într-o cană cu apă fiartă câte o linguriță din fiecare plantă și lasă la infuzat 4 minute.
Email