Vila construita din deseuri, cu voluntari recrutati pe Facebook

Proiectul apartine arhitectului Frederic Tabary care a reusit sa construiasca, in numai 18 zile, o casa in toata regula numai din deseuri industriale reciclate.

Ea poate fi demontata si remontata si reprezinta un simbol al dezvoltarii durabile, dupa cum a explicat Tabary.

„Am vrut, in primul rand, sa trag un semnal de alarma asupra cantitatilor imense de deseuri pe care le producem. Si am vrut sa arat ca pot fi refolosite, iar aceasta casa este un simbol european al reciclarii”, a declarat Tabary intr-un interviu acordat cotidianului „Le Monde”.

Casa a fost construita cu ajutorul a sute de voluntari. Anuntul de recrutare a fost facut pe Facebook si, incepand cu 20 octombrie, tone de obiecte recuperate si transformate in materie prima au inceput sa fie carate si folosite la fundatia, peretii sau mobilierul acestei cladiri, care arata impecabil.

Dupa numai 18 zile, totul era gata. „Peretii nu sunt din PET-uri sau doze de bere. Toate aceste materiale au fost reciclate si transformate intr-o materie prima ce seamana cu lemnul sau cu metalul. Casa nu se deosebeste cu nimic de una obisnuita si este functionala din toate punctele de vedere”, a mai spus Tabary.

Arhitectul considera ca „Villa Dechets” poate fi un exemplu pentru toti cei care inca nu au inteles cat este de important sa ai grija de mediu.

„Multa vreme, din cauza lipsei unei educatii eco, am neglijat mediul. Ma spalam pe dinti si lasam apa deschisa sau aruncam mucurile de tigara pe strada. Copiii mei au fost aceia care mereu mi -au atras atentia asupra gesturilor mele ce nu erau deloc ecologice, iar, prin ideea pe care am avut-o , am vrut sa le arat mai ales celor de varsta mea cat este de important sa avem grija de planeta”, a mai spus Tabary.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.