Vestimentația de vară: top must-have în garderobă

Înainte de începerea fiecărui sezon trebuie să ne pregătim garderoba. Aşa cum facem regulat curăţenie în casă sau amenajăm grădina, trebuie să ne obişnuim să „dăm cu aspiratorul” şi printre hainele din dulap și să ne pregătim vestimentația de vară!

Vara este „după colţ”, aşa că, ți-am pregătit câteva reguli de Cleaning Vestimentar!În primul rând, scoate din dulap toate hainele care nu sunt potrivite cu temperatura de afară. Evident, ne referim la lucrurile groase şi tot ce ţi-a ţinut de cald în zilele cu temperaturi scăzute şi ploioase. În schimb, mai păstreză câteva cardigane, parka din fâş şi jachete, în cazul în care vremea devine capricioasă.

Evident, baza de haine pentru acest anotimp sunt tricourile, rochiţele, fustele, maiourile şi bluzele lejere, dar şi jeansi, pantaloni şi sacouri. Orientează-te către piesele din materiale de calitate: bumbac, în, vâscoză, mătase şi, în general, tot ce este natural deoarece, mai ales în anotimpul cald, pielea ta trebuie să respire, iar corpul tău trebuie să simtă o senzaţie de confort.

Acum este momentul ideal să scapi de toate hainele care s-au demodat, care nu îţi mai plac sau nu te mai reprezintă, nu îţi mai vin, au suferit modificări de structură, din cauza spălatului sau care au făcut pilling. Nu le arunca, ci donează-le unui centru de colectat haine sau unui ONG care are grijă de oameni nevoiaşi.

Odată ce ai renunţat de toate hainele de care nu mai ai nevoie şi ai o imagine clară a ceea ce se află în dulapul tău, cu siguranţă garderoba ta va avea nevoie de o actualizare. Evident, vei avea nevoie de câteva piese de rezistenţă, cum ar fi o cămaşă din bumbac sau din mătase care este ideală pentru birou şi o poţi purta în numeroase combinaţii vestimentare.

Apoi, renunţă la alb şi optează pentru nuanţe de roz bombon, bleu, lila sau la imprimeurile cu dungi (alege modele de la Gucci, Prada sau Ralph Lauren); Alege și o fustă conică,un obiect vestimentar must-have – modelele de la Prada sunt irezistibile; Mai ai nevoie de o rochiţă neagră pentru cocktail-uri (îţi recomandăm rochiile Gucci, Miu Miu, Emporio Armani), dar şi rochiile lejere, colorate şi cu imprimeuri florale (Prada, Emporio Armani şi Armani Jeans) pe care le găseşti la The Dresser, unde vei beneficia și de consiliere vestimentară asigurată de profesionişti în domeniul modei.

Dar vara înseamnă mai puţină activitate la birou şi mai multe ieşiri în aer liber, fie că vorbim despre weekend-uri prelungite, city break-uri, vacanţe sau seri petrecute la terasă. Deci avem nevoie şi de item-uri mai relaxate în garderoba noastră. Un loc foarte important îl ocupă tricourile şi topurile.

Acum a venit vremea să poţi purta topuri fără mâneci (Emporio Armani şi Prada), tricouri cu aplicaţii, cu imprimeuri sau cu dungi, de inspiraţie marină. Le poţi combina cu fuste diafane (Prada sau Armani Collezioni) pentru ţinute feminine sau cu jeansi coloraţi (Armani Jeans sau Gucci.

Mai trebuie să cunoşti câteva lucruri: pentru a găsi hainele uşor în dulap, aşează-le pe „familii” sau pe culori şi dedică un umeraş fiecărei piese vestimentare în parte pentru a avea o perspectiva amplă şi completă asupra garderobei tale. O altă idee ar fi să îţi faci câteva combinaţii vestimentare, pe care să le pozezi cu telefonul mobil, iar dimineaţa să nu mai pierzi timpul gândindu-te cu ce să te îmbraci! Scrie pe fiecare cutie de pantofi ce conţine aceasta sau, dacă este cazul, lipeşte o fotografie. Genţile păstrează-le în săculeţi pentru a nu le deteriora.

Pentru o viaţă lungă a hainelor tale, îţi recomandăm să citeşti cu atenţie etichetele şi modul în care se curăţă fiecare piesă vestimentară, să respecţi instrucţiunile, să foloseşti detergent pentru lucruri fine la spălările de mână şi să îţi faci un obicei din a duce hainele la curăţătoria chimică dacă este cazul.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.