Vei scapa vreodata de celulita si cosuri?

Ştiu că te ȋntrebi, aşa că vom răspunde cu maximă sinceritate la această ȋntrebare, dar şi la o alta despre care ştiu că-ţi dă de gândit, anume: de ce mai am coşuri şi după 25, chiar 30 de ani?
Iată ce voiai să ştii de mult timp:

Celulita, cea mai mare problemă a femeilor
După grăsimea depusă unde nu trebuie, cea de-a doua problemă a femeilor de pretutindeni este celulita cu care se luptă toată viaţa adoptând cele mai “nebune” diete, cele mai draconice antrenamente şi cele mai puternice produse cosmetice. Din păcate, de cele mai multe ori, celulita nu se lasă aşa, cu una, cu două, şi se ȋncăpăţânează să rămână pe poziţii pe picioare, fund şi burtică boicotând orice plan ai avea de a purta o fustă scurtă pe timp de vară.Ȋn cazul ȋn care ȋncă te ȋntrebi dacă vei putea scăpa de celulită odată pentru totdeauna, răspunsul este că se poate, dar ȋn unele cazuri poate fi extrem de dificil. Să-ţi explic de ce…

Celulita este ȋn principiu şi practică grăsime şi dacă este un strat care s-a depus recent, nu vei avea probleme să scapi de ea, dar dacă are “vechime” şi arată cam ca perluţele de brânză cu smântână (da, mai rău ca acea coajă de portocală), atunci va fi cu mult mai greu, dar nu imposibil.

Fă-ţi masaje de drenaj limfaic, chiar şi la tine acasă, cu o perie din păr natural şi mişcări circulare, dar şi cu zaţ de cafea care face minuni (ȋn timp) privind aspectul general al pielii.

Evident, mai ales dacă ai celulită ȋn forma de care vorbeam mai sus, ai grijă la ce mănânci şi fă neapărat sport (cardio combinat cu pilates sau yoga) pentru a arde grăsimile şi a tonifia corpul.

Acneea adultă, un tabu
Se vorbeşte o grămadă despre acneaa juvenilă, dar mai nimic despre cea care apare la adulţi, mai ales ȋn cazul femeilor (să ne trăiască hormonii, cei vinovaţi şi pentru monstruosul PMS).

De cele mai multe ori, acneea adultă este determinată de stres, mai exact de hormonul stresului, cortizolul, al cărui producţie care creşte vertiginos ȋn zilele ȋn care suntem cu “nervii ȋn piuneze”.

Astfel, ca să ȋnţelegi ce se ȋntâmplă ȋn corpul tău când eşti stresată, ȋţi voi spune că hormonul cortizol determină acele simptome ciudate: eşti epuizată, dar “ȋn priză”, ai cearcăne, iei ȋn greutate, mai ales ȋn zona şoldurilor şi ai poftă de “bunătăţi”. Cât despre coşuri, ele sunt determinate de acelaşi hormon care determină o creştere a zahărului ȋn sânge care la rândul lui duce la inflamaţie ȋn organism şi coşuri pe faţă.

Ȋn primul rând, apucă-te de un sport ca yoga care te şi “destresează” ȋn timp ce lucrează muşchii şi ţine o dietă cât mai verde.

Mituri despre acneea la adulti

Alimentatia potrivita tenului cu acnee

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise