Vacanta fara dureri

By  | 

La drum inainte!

Iti petreci Craciunul la munte? Daca tu si prietenii tai obisnuiti sa faceti excursii, insa nu esti bine antrenata, te poti alege cu o febra musculara care sa te puna pe tusa pentru urmatoarele zile.

Ia, imediat ce te intorci din drumetie, o aspirina sau un antiinflamator pe baza de ibuprofen. Acestea vor creste fluxul de singe la nivelul muschilor, grabind eliminarea acidului lactic.

Fa o baie fierbinte. Caldura dilate capilarele, avind acelasi efect ca antiinflamatoarele.

Continua sa faci miscare, chiar daca deja ai dureri musculare. In felul asta, acidul lactic va fi folosit drept sursa de energie, si muschii il vor consuma mai repede.

Indigestia bate la usa

Cind, daca nu acum, sa-ti rasfeti poftele cu cele mai delicioase mincaruri? Sarmale, piftie, cirnati, fripturi de porc si sorici sint primele bunatati care-ti vin in minte, cind te gindesti la vacanta de iarna. Dar, pe cit de gustoase, pe atit sint de greu de digerat. Preparatele traditionale românesti sint bogate in grasimi, de aceea, daca esti lacoma, ai toate sansele sa te alegi cu o criza biliara. Daca mai si amesteci purcelul la tava cu cozonaci, tort, vin si oua umplute, clar, n-ai cum sa ratezi indigestia.

Fara durere:
Ia, ca de obicei, 3 mese principale pe zi, si doua gustari (de exemplu, la ora 10 si la ora 17). Este preferabil sa-ti pui portii mai mici si sa mesteci incet, ca stomacul sa fie mai putin solicitat.
Las-o mai moale cu prajelile si sosurile grele. Nu zic sa nu te atingi de ele, ci sa le combini cu alimente usor de digerat.
Fumatul irita mucoasa stomacului, asa ca nu te atinge de tigara inainte de masa.
Evita mincarurile bogate in acizi, cum sint cele gatite cu rosii sau cu suc de citrice.
Imbraca haine lejere. Cele foarte strimte comprima stomacul si favorizeaza refluxul alimentelor in esofag.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *