Urgentele ginecologice in vacanta

Nu lăsa urgentele ginecologice să-ți strice vacanța. Asigură-te că îți pui asta în bagaj!

Pune în bagaj un analgezic pentru infecțiile tractului urinar. O vacanță plăcută implică adesea perioade lungi de somn în cort, în saci pentru dormit, care îți pot creşte riscul de a contracta o infecție a tractului urinar. Dacă ai simptome de tipul durerii de abdomen inferior şi a senzației de arsură în timpul urinării, un analgezic care se vinde fără rețetă îți va îndepărta disconfortul rapid până când ginecologul tău sau un medic local poate să-ți prescrie medicamente.

Ia cu tine mai multe anticoncepționale. Fii sigură că ai suficiente pilule în bagaj şi nu uita nici prezervativele din latex. Doar nu vrei să constați în mijlocul acțiunii că ai rămas fără prezervative şi să fii tentată să faci sex neprotejat.

Fii pregătită să aplici un plan B. Dacă metodele tale uzuale de contracepție dau greş, contracepția de urgență este o metodă de rezervă sigură şi eficientă. Cunoscută şi sub denumirea de „pilula de a doua zi”, această metodă trebuie aplicată în primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat şi poate reduce riscul unei sarcini nedorite cu până la 100%, în funcție de tratamentul hormonal folosit. Există mai multe preparate hormonale, fiecare având un anumit mod de administrare şi pot fi achiziționate din farmacii fără prescripție medicală.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.