Update de protectie solara

Garderoba protectoare 

Un obiect vestimentar din bumbac oferă pielii o protecţie egală cu SPF 5 şi, de aceea, este indicat ca atunci când aplicăm crema de protecţie să o întindem pe tot corpul, nu numai pe zonele descoperite. Recent, însă, a apărut un produs ce poate optimiza nivelul de protecţie al hainelor – SunGuard (sunguardsunprotection.com).

Se adaugă pur şi simplu în maşina de spălat, alături de detergent, iar după uscare, fiecare piesă poate bloca cu pînă la 96% din raze, iar protecţia rămâne activă pînă la 20 de spălări.

Cocktail-urile  scad protecţia

Băuturile cu care te răcoreşti cînd stai la soare (inclusiv fresh-urile sănătoase de fructe) şi cocktail-urile alcoolice cu care te răsfeţi doar în vacanţă slăbesc puterea cremelor de protecţie solară. Cum e posibil? Păi, zahărul din fructe şi alcoolul provoacă inflamaţii la nivelul pielii şi o determină să elibereze mai mulţi radicali liberi, afectând astfel sistemul imunitar.

Dar nu te speria, e suficient să reaplici mai des crema de protecţie şi să nu laşi să treacă mai mult timp decât este recomandat, în funcţie de fiecare indice de protecţie.

Dieta de protecţie solară

Citricele, ceaiul verde, morcovii (şi toace celelalte legume cu pulpă galben intens, portocalie sau roşie, inclusiv ardeii roşii), frunzele verzi, somonul şi nucile sunt în topul alimentelor care te ajută să te protejezi de soare din interior, sporind aportul produselor cu SPF aplicate pe piele. Studii recente arată că şi consumul zilnic de ciocoaltă neagră (70% minim) ar contribui la creşterea rezistenţei pielii la efectele nocive ale soarelui.

De asemenea, te poţi proteja şi bând apă îmbogăţită cu coenzima Q10 ), însă produsele cu SPF (sub toate formele: cremă, spray, ulei, stick, şerveţele etc.) rămân de bază pentru sănătatea pielii, avertizează dermatologii.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.