Unt vs margarina. Care e mai sanatos?

Când vine vorba despre unt vs margarină, nu prea ne gândim care dintre cele două este mai bun pentru sănătatea noastră, ci care ne face mai puţin rău. Ambele conţin aproape acelaşi număr de calorii (în jur de 100 de calorii lingura) şi au aceaşi cantitate de grăsme (11-12 grame lingura). Ce ne interesează pe noi este tipul grăsimii care se găseşte în ele.

Cele mai nesanatoase 6 mancaruriPe scurt, dacă vrei să alegi varianta mai sănătoasă, aceasta este untul. Margarina conţine o cantitate mai mare de grăsimi mono şi plurisaturate anti-inflamatorii, în timp ce untul conţine aproape doar grăsimi saturate. Acestea din urmă sunt legate de colesterol şi proasta sănătate a inimii, deci la prima vedere ar părea că margarina este alegerea bună.

Însă margarina mai conţine un tip de grăsime despre care se crede că are cele mai mari efecte negative şi cele mai proaste consecinţe pentru sănătatea inimii tale. Acest tip de grăsime are legături mari cu probleme ale inimii mult mai severe şi importante decât grăsimile saturate pe care le găsim în unt.

Ce sa nu mananci la micul dejun

Dacă îţi pasă cu adevărat de sănătatea ta, nutriţioniştii recumandă să renunţi atât la unt, cât şi la margarină, şi să le înlocuieşti cu iaurt grecesc atunci când îţi faci un sandwich. Însă dacă trebuie să alegi între cele două, atunci untul este alegerea mai bună.

Tu ce obişnuieşti să foloseşti?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.