Unghii cu gel: tot ce trebuie să știi despre acest timp de manichiură

Încă din antichitate, manichiura era una dintre preocupările femeilor care își doreau să își expună feminitatea și grația. Începând cu mii de ani în urmă, când în Egypt femeile își vopseau unghiile cu cerneală henna și până în prezent, când există numeroase tehnici de înfrumusețare a unghiilor, o manichiură bine pusă la punct reprezintă una dintre atuurile unei femei îngrijite!

Manichiura cu gel este una dintre cele mai utilizate tehnici de înfrumusețare a unghiilor în ultimii ani. De la zeci de forme la sute de culori și modele, unghiile cu gel sunt un trend greu de contestat.

Suntem sigure că și tu ai avut cel puțin odată unghii cu cel. Dar ce știi cu adevărat despre această modă?

Manichiura cu gel: avantaje și dezavantaje

Ca și orice altă metodă de înfrumusețare, tehnica unghiilor cu gel are avantaje și dezavantaje.

Printre avantajele acestui tip de manichiură se numără, în primul rând, rezistența! Dacă o manichiură obișnuită va rezista o săptămână sau două, manchiura cu gel te va ține până la o lună, fără să fie nevoie să te ferești de treburile casnice sau să ai mereu grija unghiilor.

Un alt avantaj pe care îl au unghiile cu gel este uscarea rapidă și menținerea luciului. Oja cu gel nu necesită timp de uscare – lampa folosită de manichiurista ta îți va usca unghiile în mai puțin de 3 secunde – iar culoarea și nuanța strălucitoare nu va deveni fadă în timp, spre deosebire de lacul de unghii normal, care își pierde strălucirea după câteva zile.

De asemenea, datorită versatilității oferite de manichiura cu gel, vei avea la dispoziție o mulțime de forme, modele și culori din care să alegi, astfel că nu te vei plictisi niciodată!

Deși lista cu avantaje ar putea continua, ar trebui să te avertizăm că există și câteva dezavantaje ale acestui tip de manichiură.

În primul rând, pentru a realiza această tehnică ai nevoie de o lampă cu UV sau lumină LED, astfel că cel mai probabil va fi nevoie să mergi la un salon cel puțin o dată pe lună, lucru care va implica un cost destul de ridicat. Apoi, dacă manichiura nu este realizată corect și în condiții de igienă ridicată, riscul să te alegi cu o infecție este destul de ridicat. Iar ultimul, dar un important dezavantaj, este faptul că manichiura cu gel este mult mai dificil de curățat decât cea cu ojp obișnuită așadar, în caz că te vei plictisi, cel mai probabil va trebui să mergi la un salon și pentru a scăpa de ea.

Manichiura cu gel, pas cu pas

Vei avea nevoie de:

 • o lampă cu UV sau LED
 • un set de tipsuri (opțional, în caz că vrei să îți alungești unghiile)
 • adeziv pentru tipsuri
 • tijă din metal pentru împingerea cuticulelor
 • pilă de șlefuire (buffer), pilă metalică pentru unghiile naturale și o pilă granulată pentru tipsuri
 • o periuță cu care să îndepărtezi reziduurile de unghii sau cuticule îndepărtate
 • degresant pentru unghii
 • adeziv pentru gelul UV
 • un gel UV 3 în 1, utilizat ca bază, construcție și luciu
 • un gel UV alb (atunci când îți dorești o manichiură French)
 • alte geluri colorate și pigment pentru diferite modele (flori, dungi, buline etc)
 • pensule pentru aplicarea gelului

Cum să realizezi o manichiură cu gel

 1. Asigură-te că ai unghiile curate, fără urme de ojă sau alt tip de tratament pe ele
 2. Curăță-ți și împinge-ți cuticulele către baza unghiei
 3. Folosește pila de șlefuire pentru a îndepărta luciul unghiei, dar nu insista prea tare, pentru a nu risca să subțiezi unghia inutil. Apoi, folosind restul pilelor, dă forma dorită unghiilor tale sau, dacă alegi varianta cu alungire, începe să aplici tipsurile și pilește-le în funcție de forma și lungimea dorită.
 4. După ce ai aplicat toate tipsurile, aplică degresantul și lasă să acționeze câteva minute.
 5. Aplică adezivul pentru gel și așteaptă să se usuce.
 6. Aplică primul strat de gel (baza), apoi câte un strat, pe rând (două în total) având grijă să îl uniformizezi cât mai bine. Între fiecare strat, unghiile trebuie introduse în lampa UV, pentru fixarea gelului.
 7. Dacă îți dorești o manichiură french, gelul alb va fi aplicat între cele două straturi de gel transparent.
 8. La final, după ce s-a uscat complet gelul, aplică încă un strat de substanță degresantă și ulei pentru îngrijirea cuticulelor.

Cum dăm jos unghiile cu gel

Deși nu recomandăm să faci asta acasă, în cazul în care ai o urgență și vrei să scapi rapid de manichiura cu gel, dar nu ai timp să ajungi la un salon, iată ce poți să faci:

Ai nevoie de:

 • dischete demachiante
 • folie de aluminiu
 • dizolvant cu acetone
 • o pilă
 • o tijă pentru cuticule

Taie fiecare dischetă în două jumătăți și aplică câte o jumătate, îmbibată în acetonă, pe fiecare unghie cu gel. Apoi înfășoară bine unghia în folie de aluminiu. Lasă să acționeze câteva minute (gelul se va expanda și va începe să se desprindă de unghie). Următorul pas este să pilești unghiile pentru a scăpa de rămășițele de gel, sau să folosești tija pentru cuticule pentru a dezlipi gelul de unghie.

După ce ai reușit să cureți tot gelul, spală-te bine pe mâini cu un săpun hidratant, apoi aplică un tratament de întărire a unghiilor și un strat de ojă transparentă.

 

Modele de unghii cu gel

La fel ca și anul trecut, tendința în manichiură rămâne tot spre natural. Unghiile cu formă rotundă și o lungime medie sunt preferate de artiștii în manichiură și în 2020.

Când vine vorba de culorile unghiilor, printre preferatele anului 2020 se numără nuanțele de culori închise, cum ar fi: bordo, ciocolată, verde închis, maroniu, gri închis sau violet. Mixurile de două sau mai multe culori, cât și unghiile cu diferite aplicații sau modele pictate sunt și ele în vogă când vine vorba de tehnica manichiurii cu gel!

Cel mai utilizat model de unghii cu gel este acela care îmbină oja de tip mat cu cea lucioasă, oferind astfel un mix interesant de culori și structură.

 

 

Surse foto: 123rf.com, Pinterest

1 comentariu
 1. Aș dori cine mă poate ajuta ce îmi trebuie și cum se aplică unghiutele cu tips, pas cu pas.. Vă mulțumesc anticipat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.