Unde sa stai la restaurant pentru a nu manca mult

Dacă eşti la dietă, este posibil ca şi tu să eviţi brunch-urile şi cinele în oraş pentru că nu mai simţi că deţii controlul asupra cantităţii de mâncare pe care o consumi sau asupra ingredientelor folosite. Aşa cum meniurile te influenţează în alegerea produselor, şi locul unde te aşezi este important.

Brian Wasink, psiholog şi director al Cornell Food and Brand Lab, ne arată în cea mai recentă carte a sa („Slim By Design”) existenţa unei legături între anumiţi factori din restaurant şi numărul de calorii pe care le consumăm la o masă. După ce a vizitat 27 de restaurante, Wasink şi echipa sa au ajuns la câteva concluzii interesante, observând oamenii din jurul lor.

Sfaturi pentru numararea caloriilor

Astfel, dacă te aşezi în locuri foarte luminate, chiar lângă geam, şansele să comanzi mâncare mai sănătoasă sunt mai mari. În schimb, persoanele care se aşează la mese aflate în întuneric sau pe scaune mai confortabile sunt tentate să comande mâncăruri nesănătoase, în cantitate mai mare.

Persoanele care se aşează la mese mai îndepărtate de uşă sunt cu 73% mai tentate să comande şi desert. 

Dacă te aşezi mai aproape de bar (masa de lângă bar sau a doua masă), vei comanda mai multe băuturi alcoolice (media ar fi de trei) decât dacă te vei aşeza cât mai departe de bar.

Cum sa scapi de pana la 500 de calorii zilnic

De asemenea, dacă masa este aproape de un televizor, şansele să comanzi mâncăruri prăjite sunt mai mari decât dacă te aşezi oriunde altundeva în restaurant.

Salatele au fost comandate mai des de persoanele care stăteau la mese înalte şi care aveau mai puţină suprafaţă. De asemenea, tot ei evitau să comande şi desert.

Poate că acestea nu se aplică şi la tine, însă merită să le ţii minte data viitoare când iei masa în oraş. În plus, îţi recomandăm să te gândeşti dinainte să ieşi din casă ce vrei să mănânci, pentru a nu fi tentată să comanzi altceva.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.