Uleiurile esențiale pure – descoperă beneficiile lor pentru corp și minte!

Natura ne-a pus la dispoziție o mulțime de modalități de a ne menține corpul și mintea sănătoase. Printre cadourile pe care ea ni le face se numără și uleiurile esențiale, ce se extrag din anumite componente ale plantelor. Uleiurile esențiale pure, căci despre ele vom discuta în acest articol, au foarte multe beneficii pentru atât pentru buna funcționare a organelor interne, cât și pentru optimizarea proceselor cognitive și a menținerii echilibrului emoțional. Dintre toate tipurile de uleiuri volatile se disting cunoscutele uleiuri esențiale DoTerra, pe care le vom descoperi împreună în cele ce urmează.

Ce sunt uleiurile esențiale pure

Înainte de toate, este necesar să definim uleiurile esențiale. Ele sunt de fapt substanțe volatile extrase din plante – mai exact din rădăcinile lor, frunze, flori, semințe, tulpini sau din scoarța anumitor copaci. De exemplu, atunci când mirosim o floare de trandafir, simțul nostru olfactiv va fi delectat de parfumul acestor uleiuri.

Astfel, așa cum în ecosistem aceste uleiuri esențiale funcționează pentru plante ca un mod de apărare împotriva dăunătorilor și paraziților, pentru organismul uman acestea oferă de asemenea protecție, combătând o serie de afecțiuni de ordin fizic sau afectiv.

Beneficiile uleiurilor esențiale – 5 motive să alegi uleiuri DoTerra

Uleiurile esențiale pure nu conțin chimicale și nici alte tipuri de substanțe sintetice. Uleiurile DoTerra fac și ele parte din categoria uleiurilor esențiale extrem de concentrate și pure. Acestea nu sunt însă singurele beneficii ale acestora. Ai cel puțin 5 motive să alegi uleiurile esențiale DoTerra:

  • Sunt uleiuri potențate – fiind obținute din compuși activi naturali, acestea au o acțiune de până la 17 ori mai puternică decât planta în sine.
  • Sunt uleiuri sigure – pentru că au nevoie de certificări speciale (printre care cromatografia de gaz, spectometria de masă, test de încărcare microbiană, test organoleptic, spectroscopie in infraroșu), acestea sunt verificate drastic, astfel încât nu conțin chimicale sau pesticide.
  • Au efecte locale, dar și sistemice – au nevoie de doar 3 secunde pentru a acționa când sunt aplicate pe piele, 20 de minute pentru a pătrunde în celule, iar în aproximativ 4 ore se elimină din organism, asemeni unui nutrient.
  • Funcționează ca un antibiotic natural – uleiurile esențiale DoTerra conțin mai mult de 200 de substanțe active, nu dezvoltă autoimunitate (ca în cazul antibioticelor clasice), nu distrug flora intestinală (cum se întâmplă în cazul administrării antibioticelor din farmacii).
  • Tratează o gamă vastă de afecțiuni – aceste uleiuri esențiale păstrează sănătatea corpului și a minții având o serie de proprietăți, printre care antivirale, antiseptice, cicatrizante, antidolorifice, antihemoragice, digestive, antiinfecțioase. Astfel, combat apariția sinuzitei, a problemelor digestive, țin departe depresia și apără organismul la nivel general.

Uleiurile esențiale pot fi utilizate acasă atât în scop terapeutic, cât și ca simple produse care ne ajută să ne destindem după o zi plină. E important să alegem doar uleiuri esențiale de calitate, cum sunt miraculoasele uleiuri DoTerra, pentru a beneficia din plin de proprietățile acestor daruri ale naturii.

 

 

Sursa: Digital Workforce

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.