Uleiul de cocos- elixirul frumuseții

By  | 

Când l-am ales pentru a înlocui uleiul pe care îl foloseam în bucătărie, habar nu aveam ce comoară țin în mână. Iată câteva întrebuințări ale uleiului de cocos în ritualul cosmetic:

 

uleiul de cocos

 

 

Este potrivit pentru curățarea feței. Chiar dacă este un ulei, acesta se descurcă de minune să scape tenul de orice impuritate; îl poți folosi fie ca pe un lapte demachiant, pe o dischetă de bumbac, fie pe post de gel de curățare, dar trebuie să adaugi un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Acest amestec curăță în profunzime și lasă tenul hidratat.

Hidratează optim tenul și corpul. Un bun antioxidant și hidratant, uleiul de cocos se poate folosi ca atare, în locul cremei hidratante sau în combinație cu alte ingrediente cosmetice (unt de shea, ulei de migdale ori argan, etc.), în funcție de nevoile specifice fiecărui ten, și chiar dacă te confrunți cu acneea; uleiul de cocos poate calma inflamația cauzată de acnee dacă este utilizat cu regularitate și răbdare. Pe corp, poate fi un excelent ulei hidratant, fiind un bun protector împotriva clorului din piscine, calmant post epilat, tratarea călcâielor crăpate, sigiliu pentru auto-bronzant, etc.

Uleiul de cocos este cel mai complex remediu pentru problemele părului. Dacă părul ți se electrizează și se încurcă frecvent – semn că este foarte uscat -, uleiul de cocos poate rezolva problema. Îl poți aplica exact ca pe un balsam sau mască de păr (în stare solidă) după spălarea cu șampon, pentru ca apoi să te clătești, sau își poți remedia vârfurile uscate, despicate sau casante. Sigur, îți poți și spăla părul cu ulei de cocos, dar trebuie amestecat cu ulei de ricin și de măsline. Te temi că-ți va îngrășa scalpul? De fapt, acesta accelerează regenerarea și creșterea firelor de păr și înlătură mătreața dacă este masat pe scalp zilnic, deci iată încă un punct înscris de uleiul de cocos.

Este o bază bună pentru a-ți crea produse de machiaj. Mascara și tuș homemade? Really? În combinație cu ceară de albine, unt de shea, cărbune medicinal și vitamina E. Totodată, uleiul de cocos  înlocuiește clasicul balsam de buze, înmoaie și hidratează buzele.

E minunat pe post de deodorant natural; aplicat ca atare protejează pielea de efectele neplăcute ale bacteriilor ce provoacă mirosul specific. Protecția se datorează efectului său antimicotic și antibacterian.

Îl poți utiliza în îngrijirea dinților: în loc de pastă de dinți – fie îl aplicăm ca atare, fie amestecat cu bicarbonat de sodiu. Opțional se poate adăuga în compoziție ulei esențial de mentă. Uleiul de cocos albește dinții, prin periaj sau curățare cu o dischetă demachiantă înmuiată în ulei de cocos. Nu în ultimul rând, se descurcă de minune în remineralizarea dinților; poate fi o parte din tratamentul complet de remineralizare a dinților administrat intern, alături de vitamina D și ulei din ficat de cod.

CITEȘTE ȘI: Apa de cocos, noul elixir al frumuseții

Aceste utilizări reprezintă doar o mică parte din portofoliul uleiului de cocos, suficiente însă pentru a te convinge să-ți cumperi și tu. Iată câteva produse încercate de noi:

 

 

 

 


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *