Ghid de ingrijire responsabila a sanilor

By  | 

Mici, mari, obraznici, voluptuoşi, la vedere sau ascunşi, oricum i-ai caracteriza, cel mai important atribut al sânilor este sănătatea. Să învăţăm să îi apreciem şi să îi îngrijim pentru a ne bucura de beneficiile lor mult timp şi de acum încolo!

Sutienul: pro sau contra?

Un studiu franţuzesc ce s-a derulat pe parcursul a 15 ani a ajuns la concluzia că sutienul este, atenţie… o falsă necesitate! Adică e bine să porţi unul ca să îţi acoperi sfârcurile întărite iarna şi să eviţi privirile curioşilor sau în combinaţie cu o bluză de mătase transparentă, dar în restul timpului sutienul poate avea efecte negative atât din punct de vedre anatomic, psihologic dar şi medical.

În cadrul studiului au fost măsuraţi şi examinaţi sânii (de diferite forme şi dimensiuni) a 300 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani iar concluzia a fost că sutienul nu le aducea acestora beneficii, din contră, din cauza materialului restrictiv sânii sunt mai predispuşi la a se lăsa. Cu toate astea, dacă ţi-ai obişnuit sânii cu sutienul nu este bine să îi laşi liberi acum pentru că aceştia nu au dezvoltat suport natural; muşchii sunt mai slab dezvoltaţi decât la femeile care nu obişnuiesc să poarte sutien.

Şi ca să ne înţelegem, nici noi nu vă sugerăm să renunţaţi la sutiene, ci doar să le alegeţi pe cele potrivite şi să nu faceţi abuz de ele!

Caştigă lupta cu gravitaţia

Trecerea timpului are o influenţă nefastă asupra sânilor tăi, care vor începe să… se lase. Cum am aflat şi mai sus, dacă nu obişnuieşti să porţi sutien în mod frecvent, corpul tău se va adapta şi va dezvolta muşchii responsabili de susţinerea sânilor, dar putem să trişăm şi noi să le oferim ajutor. Dacă ai sânii foarte mari (sau incomod de mari) este indicat să faci exerciţii pentru muşchii spatelui ca să îi poată susţine mai bine şi să previi durerile de spate.

Dacă nu ai o problemă cu mărimea (apropo, sânii sunt frumoşi şi mici şi mari, oricum ar fi!) şi vrei doar să îi menţii ”obraznici” cât mai mult timp, apelează la exerciţiile pentru pectorali. Nu te vor ajuta să treci la mărimea următoare a cupei sutienului, dar sânii tăi îşi vor păstra aspectul tineresc vreme îndelungată.

Cum ne răsfăţăm sânii?

Sunt mai multe metode, dintre care începem cu una care va fi pe placul tuturor: al nostru, al purtătoarelor, dar şi al partenerilor noştri: sexul! Atâta timp cât nu eşti masochistă (nu că ar fi o ruşine, fiecare cu gusturile lui) şi nu îţi obligi iubitul să îţi muşte sânii puternic, atingerile partenerului îţi pot produce valuri de plăcere, în funcţie de sensibilitatea fiecăreia dintre noi. 

Masajul sânilor ar trebui să fie un obicei frecvent în rândul femeilor. Dacă eşti ”cuplată”, partenerul tău se va oferi probabil să îndeplinească acest serviciu deosebit de neplăcut (da, sigur!). Probabil că masajul sânilor se va transforma într-un preludiu intens, ceea ce nu este un lucru deloc rău (sex-ul ne aduce doar beneficii) dar nu uita de acest obicei simplu şi sănătos pentru sânii tăi. Fluxul crescut al sângelui va face pielea să arate mai bine şi poţi să descoperi şi eventualele probleme apărute.

Învaţă să îţi examinezi singură sânii pentru a te asigura că nu există noduli sau o sensibilitate ieşită din comun. Cu cât sunt descoperite mai devreme problemele, cu atât cresc şansele tale de vindecare.

Învaţă să ai grijă de sânii tăi şi să îţi iubeşti corpul!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *