Trucuri istete pentru a combate mahmureala

By  | 

Ah, cât deteşti senzaţia aia neplăcută după o noapte de pomină, în care cocktail-urile favorite s-au succedat puţin cam prea… vertiginos! COSMO îţi prezintă lista cu remedii!

Abia aştepţi seara de vineri sau pe cea de sâmbătă pentru a programa o ieşire ca la carte alături de gaşca ta! Ştii că ringul de dans va fi al tău, dar şi cele câteva shot-uri pe care nu le poţi refuza prietenilor. Cum te refaci însă a doua zi, astfel încât să nu zaci în pat toată după-amiaza? Iată câteva trucuri istete pentru a combate mahmureala:

Bea apa

Hidratează-te astfel în timpul unei nopţi de distracţie: bea un pahar de apă pentru fiecare băutură alcoolică pe care o consumi. Ştim, ştim, e aproape irealizabil, dar pentru a echilibra valorile fluidelor din organism şi a nu destabiliza circuitul chimic al acestora trebuie să te hidratezi. De asemenea, a doua zi dimineaţa, cum te trezeşti, bea cel puţin un pahar de apă plată pe stomacul gol, iar până seara, la culcare, încă cel puţin şapte.

Consuma bauturi cu electroliti

Atunci când transpiri, pierzi sodiu, potasiu şi clor – electroliţi din organism pe care e necesar să îi recapeţi apelând la băuturi care stimulează formarea lor. Nu te gândi să bei băuturi energizante, ci mai degrabă fă-ţi o limonadă cu infuzie de castraveţi sau de fructele sezonului sau cumpără o sticlă de apă de cocos – aceasta e o opţiune naturală încărcată cu potasiu şi care se bucură de un conţinut de zahăr scăzut.

Gusta niste ghimbir

Ghimbirul este folosit de secole întregi în medicina tradiţională ca leac natural din ierburi pentru a trata greţurile, senzaţia de vomă şi stările proaste pe care le au gravidele dimineaţa. Fă-ţi un ceai de ghimbir sau rade nişte rădăcină de ghimbir într-un smoothie sau în iaurtul pe care îl mănânci la mic-dejun. Dacă nu suporţi gustul picant al acestui condiment, există pastille pentru aşa ceva, dar asigură-te că nu le iei pe stomacul gol.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *