Trucuri ieftine pentru a manca mai sanatos

Credem că ar trebui să mâncâm somon, ton, cartofi dulci şi cine mai ştie ce chestii exotice despre care se tot vorbeşte că sunt super-sănătoase. De fapt, pentru a mânca mai sănătos, nu trebuie să faci schimbări radicale de meniu şi mai ales de buget. Iată câteva trucuri care vor tăia din kilograme şi-ţi vor menţine bugetul la acelaşi nivel.

Lasă pastele, mănâncă dovlecei raşi
Decât să mănânci paste şi să pui pe şolduri fără număr, fără număr, foloseşte un aparat de cojit sau o răzătoare şi rade dovlecelul ȋn fâşii pe care apoi le poţi pregăti precum pastele bolognese, cu carne şi sos de roşii, cu pesto sau cu o grămadă de legume delicioase.Nu mai cumpăra sosuri
Poţi prepara orice sos ȋn casă, de la apetisantul pesto la sosurile de roşii, mai ales acum că este vară şi sunt o grămadă de legume şi fructe ȋn piaţă. Din păcate, cele mai multe sosuri de super-market nu sunt deloc bune, iar dacă citeşti lista de ingrediente te vei speria – conţin de la zahăr la conservanţi, potenţiatori de gust şi alte trăsnăi care le face să aibă acel gust sintetic.

Descarcă o aplicaţie cu reţete de sosuri şi pune-te pe creat super-sosuri la secundă.

Gustări mai altfel
Pentru a nu da iama ȋn prostii aka junk food atunci când te ȋndeamnă foamea să te ȋnfrupţi din orice ȋţi este pe aproape, ţine ȋn geantă, pe birou şi ȋn casă tot felul de snack-uri sănătoase ca nuci şi alune, peşte, fructe şi legume sau soia sau năut prăjite.

Legumele sunt centrul atenţiei
De cele mai multe ori, imaginaţia ȋn ceea ce priveşte gătitul cu legume se rezumă la sotarea unor legume congelate de la pungă sau prepararea unei salate simple, de ton sau brânză.

Dar de ce nu ai face ceva mai fresh şi mai iami? Trage la tigaie legume tăiate cubuleţe şi adaugă peste brânză de burduf pentru a crea un combo delicios.

Cum sa ai o alimentatie sanatoasa pe timp de vara

10 tipsuri pentru a cumpara mancare sanatoasa

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise