Trucuri de frumusețe pentru schimbarea de sezon

Vacanța este pe sfârșite, la fel și bugetul, iar în oglindă nici nu te poți uita, atât de tare ți-a afectat vara tenul, părul, corpul, etc. Dar noi avem câteva trucuri de frumusețe care te vor ajuta să reintri în formă fără să faci cheltuieli (poate mai dai o ultimă fugă la mare!).

 

PETE MARONII. Acestea sunt meritul soarelui, dar mai pot surveni și din cauza cicatricilor fostelor coșuri. Pentru a le estompa, e prea devreme să apelezi la Retinol însă îți rămân variante precum derivați de chinonă, hexapeptide, acid azelaic, acid kojic, rucinol, licorice, soia, nicotinamidă, alfahidroxiacizi, substanțe antioxidante, ingrediente cu potențial depigmentant, pe care le vei regăsi fie în produse de exfoliere, fie în creme pentru depigmentare (chiar și în cele cu prețuri mici), însă multe dintre ele se regăsesc ca atare în magazine naturiste sau farmacii, și nu costă mult.

PIELE COJITĂ. Începe-ți ritualul cu un periaj uscat, care va înlătura surplusul de celule moarte, apoi continuă la duș cu o lufa sau pune o lingură de bicarbonat de sodiu în gelul tău de duș și masează-ți pielea cu mișcări circulare. Folosește apoi ulei de cocos pentru a-ți masa pielea cu putere, astfel încât să o hidratezi pentru mai mult timp. Pielea arsă de soare  se va coji oricum, însă nu trebuie să stai cu solzi pe tine în așteptarea ieșirii la iveală a pielii sănătoase.

PĂR USCAT. Sarea, clorul, nisipul, soarele, produsele de styling și aparatele pe bază  de căldură… toate astea duc la degradarea sistematică a părului. Ai încercat tot felul de trucuri de frumusețe care să-ți remedieze problema, dar nimic nu pare să te ajute… Pentru că, de fapt, ai omis ceea ce era mult mai simplu: hidratarea intensă a părului. Nu cu balsamul sau masca, cât cu o doză mică de ulei de cocos cu care să-ți masezi părul de la jumătate spre vârfuri. Nu ar strica să mergi la coafor să-ți scurtezi vârfurile, pentru un look fresh, dar și să renunți măcar o lună la placă, ondulator sau perie rotativă.

UNGHII CASANTE. Uleiul de măsline ușor încălzit rămâne remediul de bază în recuperarea unghiilor casante, uscate și descuamate, dar și pentru a hidrata cuticulele permanent zdrențuite. Folosește o bază tratament de regenerare înainte de a aplica lacul de unghii, iar dacă prți unghii false, renunță măcar un trimestru.

CĂLCÂIE ASPRE. Mersul pe nisip și în general desculță, dar și sarea și clorul, pot face călcâiele să capete un aspect neplăcut, cu piele aspră, crăpată, cu aspect tern sau bolnăvicios, îngălbenită sau îngroșată. Cremele pentru călcâie își fac treaba, însă poți folosi orice cremă grasă, căreia să ii facilitezi absorbția înfășurându-ți picioarele în folie de plastic pentru minim o oră, iar apoi să șlefuiești bine călcâiele cu o pilă.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.