„Trucuri de dietă” periculoase pentru sănătate

Cu siguranță ai citit și tu numeroase trucuri de dietă care promit să te ajute să slăbești peste noapte. Din păcate, cele mai comune dintre ele sunt de fapt periculoase pentru sănătate.

Iată ce să eviți:

Ceaiuri de slăbit (ceaiuri detox)

Aceste ceaiuri promit să îți detoxifice organismul și să te ajute să slăbești. De fapt, „secretul” lor este că sunt pline de laxative, care te vor face să mergi la toaletă de 5 ori pe zi. Unele persoane au impresia că asta se întâmplă pentru că brusc sunt foarte sănătoase și organismul vrea să dea afară toxinele. Problema este că laxativele nu îți detoxifică organismul și nu te ajută să slăbești – nu există nicio dovadă științifică în acest sens. Citește mai multe despre aceste ceaiuri AICI.

Dietele ciudate ale vedetelor

Multe dintre noi am vrea să arătăm ca vedetele noastre preferate, iar unele dintre ele au mărturisit că au apelat la tot felul de diete ciudate. De exemplu, Renee Zellweger a consumat cuburi de gheață în loc de desert, Beyonce bea un amestec de sirop de arțar, piper roșu și apă, Reese Witherspoon mânca doar mâncare de bebeluși, iar Victoria Beckham se înfometa. Toate aceste diete te vor ajuta să slăbești într-un timp scurt, dar organismul tău va fi afectat puternic, pentru că nu primește nutrienții de care are nevoie.

Înfometarea… din când în când

Există multe persoane care refuză să își schimbe dieta cu una sănătoasă, așa că aleg câteva zile în care nu consumă absolut deloc mâncare. Acest „truc” nu este sănătos și îți poate afecta metabolismul.

Citește și: Cele mai comune greșeli pe care le facem când vrem să slăbim 

Dieta cu un singur aliment

Diete cu ciuperci, cu grapefruit, cu varză murată, cu banane… Sigur ai auzit deja de ele. Ideea e să nu mănânci nimic altceva decât un singur aliment. Din nou vorbim despre un „truc” foarte nesănătos, pentru că organismul nu primește nutrienții necesari.

Dieta militară

Această dietă te obligă să consumi doar 1000 de calorii pe zi și ai voie să consumi doar pâine prăjită cu o linguriță de unt de arahide, jumătate de grapefruit, câteva linguri de ton la conservă, mere mici, jumătate de banană, ou fiert, puțină brânză… și cam asta e tot – timp de o săptămână! Cele mai multe persoane care urmează această dietă se simt amețite constant (sau chiar leșină), iar hipoglicemia este un alt efect secundar.

Dieta Frumoasa din Pădurea Adormită

Această „dietă” are două variante: ori te culci de fiecare dată când îți e foame, ori iei sedative pentru a dormi cât mai mult (pentru a nu consuma mâncare). Evident, este tot o formă de înfometare, iar dacă alegi varianta sedativelor organele tale interne vor avea de suferit.

Consumul de vată

Da, ai citit corect, unele persoane mănâncă vată! Ideea acestei „diete” este să umpli stomacul cu ceva pentru a te simți plină, pentru a păcăli organismul că nu îți e foame. Bineînțeles, încă îți va fi foame, te înfometezi, iar vata nu ar trebui mâncată, nefiind în niciun fel sănătoasă.

Citește și: Idei sănătoase pentru micul dejun de la nutriționiști 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.