Trenduri în moda ochelarilor din anul 2017 – Ce ochelari se poartă?

Arta și potențialul de „fashionˮ a ochelarilor sunt două noțiuni distincte, ce au fiecare câte o complexitate aparte, care uneori se îmbină și derivă din relația lor cu natura umană. Ochelarii, la fel ca orice accesoriu în modă, te ajută în conturarea unui look propriu, elegant. Când totul se rezumă la un look cât mai intelectual și în plus se ține cont și de iubirea omului pentru frumos, nu mai încape în discuție rolul ochelarilor în viața fiecărui om.

Esența unei categorii de frumos este evidențiată prin look-ul tipei de la Gucci din ultima campanie a celebrului creator italian, care atinge un contur precis creat de frumosul artistic și cel de ordin tehnic prin perechea de ochelari metalici supradimensionați. Privind cu atenție spre acest exemplu se înțelege că prin această tendință în modă existența frumosului capătă un sens și creează un asemenea look, de care nu ai cum să nu fii imediat cucerit.Foto: gemandelli.com

Schimbarea reprezintă un indicator al trecerii timpului și în ceea ce privește moda, prin ochelari persoana își conferă un anumit aspect, un mod de a se exprima și de a se impune ca spectacol. Ramele de ochelari pot fi ca niște sculpturi practice care interferează cu arta.

Amestecul de tendințe artistice se observă imediat mai ales dacă privim la diversitatea detaliilor acestor accesorii. Arta impresionează, este legată de nou și se remarcă în creațiile Dolce&Gabbana reprezentate prin ochelarii de soare care au ramele decorate cu pietre, perle sau detalii prețioase în formă de ananas.

Foto: thefashiontag.com

Industria modei insistă să ne ofere noi forme ale frumuseții care sunt percepute ca fiind un rezultat al imaginației designer-ului, ce a dat sens unei dorințe. Ochelarii de soare pot fi produse extravagante care pot deveni frumoase, pot avea valoare estetică, pot avea un impact impresionant mai ales la prima apariție.

Tendințele din acest an cuprind ochelari supradimensionați care au lentilele translucide și incită prin conturul atât de mare, formele din ce în ce mai surprinzătoare, în care frapează noutatea și puterea de a depăși un stil conservator, ca în colecțiile lui Oliver Peoples, Giorgio Armani, Bottega Veneta și Versace din anul 2017.

Foto: thefashiontag.com

Optica medicală MedicalOptik.ro îți prezintă o selecție a ramelor de ochelari de vedere sau de soare care te ajută să ții pasul cu moda. Acestea se aleg în funcție de forma feței, stilul personal sau preferințele estetice, sunt confortabile, ușor de purtat și te fac să te simți mai sigură pe tine și mai elegantă. Pentru a fi chic este bine să alegi rame de ochelari de ultimă modă, rame dreptunghiulare, în culori pastelate, cu efect cosmopolitan sau rame cat-eye. Poți fi la modă dacă alegi ochelari cu brațele împodobite cu pietre strălucitoare, sau cu alte decorațiuni cool, interesante.

Când mergi să cumperi ochelari nu uita că stilul retro chic a ramelor rotunde este preferat de asemenea în acest an, dar și combinațiile de stiluri utilizate de multe ori în modă și care au atingeri moderne. Poți fi în tendințele modei fără să cheltui o avere, este suficient să alegi o pereche de ochelari cu rame dintr-un material care imită lemnul și care sunt foarte elegante, ori un model de ochelari care să se potrivească cât mai bine stilului tău personal.

Foto: squarespace.com

În pofida deosebirilor dintre artă și modă, imaginația designerilor care părea cu ani în urmă încorsetată în tradiție pare că s-a eliberat și astfel în prim plan se află noutatea, modelele de ochelarii au primit un aspect ca în filmele genului science-fiction sau ca în filmele cu James Bond.

Dezvoltarea modernismului se observă în noile creații de ochelari de soare ale designerilor și reflectă tendințele artei moderne. Apariția unor noi forme, stiluri, tendințe și concepte se poate vedea în colecțiile Miu Miu sau Tom Ford.

Foto: alicdn.com

Noi maniere de expresie sunt preluate din artă și tehnică de către designeri și introduse în creațiile lor astfel rezultând noi tendințe în domeniul accesoriilor de acest fel – a ochelarilor. Un prim exemplu este modelul de ochelari de soare aviator cu lentile liliachii.

Stilul expus de el a fost apreciat în lumea modei și de alți designeri. Unele propuneri ale acestor designeri pot fi uneori doar parțial purtate în societate având în vedere extravaganța aspectului pe care îl au, ele pot fi creații spectaculoase de colecție prezentate pe un podium, în prezentările de modă. Gucci și Bottega Veneta încearcă să aducă creațiile lor la un nivel de artă modernă, propunând ochelarii cu lentile supradimensionale și perfect rotunde, dar și ramele cu un aspect extravagant, geometric.

Foto: fashionisers.com

Ca și în alte domenii, și în sfera modei ochelarilor de soare culorile au un rol important, ating nebănuite aspecte și definesc identitatea vizuală a unui brand. Foarte apreciate sunt culorile pastelate, inspirate din natură deoarece acestea au un farmec aparte, sunt elegante. Astfel de nuanțe de culori sunt lipsite de vulgaritate, au capacitatea de a crea un stil deosebit persoanei care decide să le poarte prin intermediul accesoriilor și impresionează pe cei din jur, inclusiv pe designeri.

Nu poți să nu remarci lentilele portocalii (la ochelarii marca Roberto Cavalli și Versace), dar nici pe cele purpurii, liliachii, vernil-pal sau albastru-deschis produse de alte branduri. Cromatica ochelarilor de soare pentru femei este diferită de cromatica ochelarilor de soare pentru bărbați, în primul caz se remarcă mai multă dinamică și diversitate, iar în cel de-al doilea caz predomină culorile uni, tonurile mai închise, sobre. Noile tendințe la ochelari de soare se datorează și stilului de viață pe care îl au oamenii, noilor orientări ale acestora spre o constituție sportivă.

Foto: fashionisers.com

În moda acestui an își fac intrarea spectaculoasă și ochelarii de soare cu forme geometrice triunghiulare sau de tip fluture, și cu lentilele întunecate ce creează un look de femeie puternică, sigură pe forțele proprii și cu o stare optimă de bine. Astfel de forme de rame și lentile de ochelari sunt distractive dar și fashion, sunt o modalitate foarte bună de a ieși în evidență și de a avea un look nou, plin de farmec.

Transparența lentilelor de ochelari este foarte elegantă, dar și un model de ochelari cu lentile întunecate pot crea o iluzie optică interesantă, care nu trece neobservată.

Sursa foto home page:

 gemandelli.com

2 comentarii
  1. Cred ca nu o sa am niciodata destui ochelari de soare si destule rochii de seara. Abia asteptam sa apara noile colectii in magazine!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.