Tratamente naturiste pentru sinuzita

Te-ai pricopsit cu o sinuzită? Deși tratamentul medical este foarte important, merită să încerci și aceste tratamente naturiste.

Pentru început, să discutăm puțin despre sinuzită. Aceasta poate fi acută sau cronică, iar cauzele principale pentru care apare sunt răceala, alergiile, deviația de sept și abcesele dentare (în cazul sinuzitei acute) sau infecțiile repetate ale mucoasei nazale, expunerea prelungită la frig, inhalarea de substanțe iritante (inclusiv a fumului de țigară), polipii sau sistemul imunitar slăbit (în cazul sinuzitei cronice).Printre simptomele sinuzitei se numără senzația de presiune sau chiar durerea la nivelul sinusurilor, secrețiile abundente purulente (galbene sau verzui), o stare generală de rău și stări de febră.

Cele mai bune antibiotice naturale

Este important să mergi la medic pentru un diagnostic corect și pentru cel mai potrivit tratament pentru tine, dar există și anumite tratamente naturiste pe care le poți încerca.

ATENȚIE! Chiar dacă iei aceste tratamente naturiste, este recomandat să mergi și la doctor pentru un tratament medical potrivit!

Tratamente naturiste pentru răceală și gripă

Iată câteva dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru sinuzită:

  • Hidratarea este foarte importantă, deci bea minim 2 litri de apă zilnic, pentru fluidificarea mucusului.
  • Curele cu aburi (de preferat dintr-o infuzie de ceai) ajută la fluidificarea mucusului și la eliminarea mai ușoară a acestuia. Este recomandat să inhalezi abur de 4 ori pe zi.
  • Usturoiul are proprietăți antibacteriene și ar trebui consumat direct, cam 3-4 căței de usturoi zilnic.
  • Uleiul de eucalipt îți poate desfunda nasul dacă pui o picătură în apă fierbinte și inhalezi aburii. Poți încerca și cu ulei de mentă sau ulei de brad.
  • Un pahar de apă cu 2 lingurițe de oțet de mere și 2 lingurițe de miere te poate ajuta dacă ai dureri puternice. Bea încet sau frecționează fruntea, nasul (la baza sa) și obrajii.
  • Și ardeiul iute te poate ajuta! Consumă-l ca atare sau fă-ți o cataplasmă cu tinctură de ardei iute diluată cu apă pe care să o pui pe frunte.
  • Echinacea poate accelera vindecarea infecției. Fă-ți de 4-5 ori pe zi o cană de ceai din 1g rădăcină de echinacea.
Etichete: hot
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise